DOULA ANU LUNA MAMA JA VALOKUVAAJA VICTORIA VITMAN

Birth with Confidence

– synnytysvalmennus ja odotuskuvaus

Helsinki 2023

ME MOLEMMAT OLLAAN KOETTU TÄMÄ MYÖS.

Tiedämme, että sinusta on ehkä tuntunut tälle…

PELKO JA AHDISTUS LISÄÄNTYY, KUN AJATTELET SYNNYTYSTÄ

Synnytys voi pelottaa. Laskettu aika lähestyy, ja yhtäkkiä kaikesta on tullut liian todellista. Vauvasi on aivan nurkan takana, etkä ole aivan valmis. Kuitenkin synnytys lähestyy vääjäämättä – ja ahdistukseen auttaa valmistautuminen.

KUMPPANISI EI OSAA VALMISTAUTUA

Sinusta voi tuntua, että hän ei haluaisi valmistautua synnytykseen. Teoriatietoa hän ei oikein jaksa lukea, eikä YouTube-videotkaan innosta.

PÄÄ PYÖRÄLLÄ TIETOMÄÄRÄSTÄ

Tuntuuko, että tietoa löytyy aivan liikaa? Mistä edes aloittaa? Onko tieto luotettavaa ja uusimpaan tutkimustietoon perustuvaa?

ET OLE OSANNUT / EHTINYT VALITA ODOTUSKUVAUSTA

Haluaisit ikuistaa itsesi raskausmasun kanssa, mutta olet hämmentynyt kuvaajien määrästä, etkä osaa päättää kenet valita. Tai sitten et ole vielä ehtinyt edes ajatella asiaa?

OLISI IHANA AUTTAA TEITÄ KOHTI HYVÄÄ SYNNYTYSKOKEMUSTA

Oletko valmis ottamaan seuraavan askeleen kohti hyvää synnytyskokemusta?

TÄMÄN TARJOAMME SINULLE

Kuvittele, miltä se tuntuisi, jos…

VALMISTAUTUNEENA SYNNYTYKSEEN

Valmistaudumme yhdessä tulevaan synnytykseen. Synnytysvalmennusosiossa pääset yhdessä kumppanisi kanssa harjoittelemaan paljon käytännön taitoja kokeneen doulan ohjaamana.

KUMPPANILLA TYÖKALUJA SYNNYTYKSEEN

Kumppani / tukihenkilö voi välillä olla vähän “pihalla” siitä, miten synnytykseen voi valmistautua ja miten synnyttäjää voisi tukea h-hetkellä. Annamme hänelle keinoja olla entistä paremmin sinun tukenasi. Valmennuksessa pääsemme harjoittelemaan yhdessä, joten tylsiä kalvosulkeisia ei ole tiedossa!

IKIMUISTOISIA ODOTUSKUVIA

Saatte upean kuvauskokemuksen ja ikuistatte tämän ainutlaatuisen hetken kuviin. Valokuvaaja Victoria ottaa kuvia sinusta yksin sekä yhdessä kumppanisi kanssa. Kuvausaika 20min / odottaja / pariskunta.

AJANKOHTA

Lauantaina 30.9. klo 12.30 – 15.30

 

PAIKKA

Leikkipuisto Kiiltotähti, Laajasalo
Ilomäentie 8, 00840 Helsinki

Maksuttomia parkkipaikkoja on leikkipuiston vieressä. Hyvät yhteydet myös julkisilla kulkuneuvoilla.

MITÄ VOIT ODOTTAA…

N

Käytännön harjoittelua

Päivä koostuu lääkkeettömien kivunlievityskeinojen harjoittelusta, hengitys- ja rentoutusharjoituksista ja eri asentojen kokeilemisesta. Pääsette “rastiradalla” kokeilemaan kaikkea mahdollista!

N

Rentoutta ja levollisuutta

Uskallan luvata, että tämän synnytysvalmennuksen jälkeen et enää pelkää synnytystä samaan tapaan – ja myös kumppanilla on varmempi olo tukea sinua.

N

Ihanan kuvauselämyksen

Saatte rauhallisen, intiimin kuvauksen, jossa te pääsette loistamaan.

MITÄ ET VOI ODOTTAA…

M

Kallista investointia

Päivän hinta on edullinen, jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan ilman, että se on rahasta kiinni. Ja saat myös valokuvat itsellesi muistoksi!

M

Kerrotaan, mitä sinun “pitäisi” haluta

Sinä määrittelet, minkälaista synnytystä toivot. Pääset harjoittelemaan erilaisia taitoja, asentoja ja kivunlievityskeinoja, joista voit valita synnytyksessä juuri sinulle sopivimmat. Saatte mukaanne muistilistan niin kivunlievityskeinoista kuin asennoista.

M

Valokuvaus kaikkien katseiden alla

Valokuvaus toteutetaan erillisessä huoneessa, jossa saatte ottaa kuvat rauhassa ja kiireettömästi. Kuvaushetki on rento ja tunnelmallisen musiikin siivittämä.

Jos tämä kuulostaa ihanalle, olet tullut oikeaan paikkaan.

Hinta 229 €

sis. ALV 24 %

Hinta sisältää: 

  • Synnytysvalmennuksen 3h pienryhmässä sinulle ja kumppanillesi / tukihenkilöllesi
  • Kirjallinen materiaali, jossa synnytysasennot sekä muistilista kumppanille synnytykseen
  • Synnytystoivelistan mallipohja
  • Valokuvauksen sekä 2 valitsemaanne valokuvaa galleriasta
  • Pienen välipalan, kahvia ja teetä

Lisäksi teillä on mahdollisuus ostaa lisähintaan lisää kuvia ja riipustusvalmiita tauluja. Kehysten mallit ja valokuvatuotteet näytillä valmennuspäivän aikana.

Haluan mukaan

PROSESSI

Miten etenemme?

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu mukaan. Lähetämme sinulle vahvistuksen sähköpostitse muutaman päivän kuluessa. Valmennus maksetaan laskulla.

Valmistaudu

Lähetämme sinulle pari viikkoa ennen synnytysvalmennusta lisätietoa päivästä sekä valmistautumisohjeet valokuvausta varten.

Tavataan valmennuksessa

Pääsemme yhdessä valmistautumaan yhteen elämänne tärkeimmistä päivistä. Päivä rakentuu toiminnallisesta “rastiradasta” sekä kunkin perheen omasta valokuvaushetkestä.

Kuvien valinta

Saat viimeistään 4 viikon kuluttua valmiin esikatselugallerian odotuskuvistasi, joista saat valita 2 ihanaa kuvaa sekä halutessasi lisämaksusta lisää kuvia ja ripustusvalmiita tauluja.

{

Kiitos mahtavasta valmennuksesta! Saimme paljon oppia ja myös mies on tällä kertaa hyvin motivoitunut synnytyksen suhteen, koska sai kurssilta käytännön vinkkejä moneen eri tilanteeseen.

SARA & TANELI

3 h

AIKAA KIERTÄÄ TEHTÄVÄRASTEJA

15+

TOIMINNALLISTA TEHTÄVÄRASTIA

20 MIN

VALOKUVAUSAIKA / ODOTTAJA, PARISKUNTA

2

VALITSEMAASI KUVAA ESIKATSELUGALLERIASTA

MITÄ SAAT

Tämän opit synnytysvalmennuspäivän aikana:

TEEMA 1 

Lääkkeetön kivunlievitys 

Pääset kokeilemaan erilaisia lääkkeettömiä kivunlievitysmenetelmiä, kuten Elle Tens -laitetta, guasha-kampaa, erilaisia lantionpainantatekniikoita, akupisteitä, eteerisiä öljyjä, joogaliinaa, jumppapalloa, pähkinäpalloa – ja montaa muuta.

TEEMA 2

Hengitys- ja rentoutumisharjoitukset

Pääsette yhdessä harjoittelemaan, miten rentoutua synnytyskivun keskellä. Kumppanisi oppii tekniikoita, miten voi muistuttaa sinua hengittämisestä ja rentoutumisesta synnytyksen aikana.

 

TEEMA 3

Asennot

Pääsette harjoittelemaan avautumis- ja ponnistusvaiheen asentoja, jotta ne ovat tuttuja ja muistuvat paremmin mieleen synnytyksen aikana. Saatte myös muistilistan asennoista mukaanne sairaalaan.

TEEMA 5

Ikimuistoinen kuvauskokemus

Tunnet itsesi upeaksi ja hehkuvaksi raskausvatsasi kanssa. Sinusta ja kumppanistasi otetaan kuvia, joissa saatte näyttää rakkautenne ja odotuksen tunteet. Näistä saatte kauniita muistoja, jotka pääsevät ehkä jopa kotinne seinälle.

Luna Mama

Moikka, mä olen Anu

Synnytysvalmennusosiosta vastaan minä, Anu Tyvijärvi, Luna Maman perustaja. Olen GentleBirth -synnytysvalmentaja, sertifioitu doula (DONA International, Doules) ja terveydenhoitaja. Olen osallistunut doulana 20 synnytykseen sekä valmentanut kymmenittäin perheitä synnytysvalmennuksissa. Lisäksi terveydenhoitajana minulla on kokemusta myös äitiys- ja lastenneuvolatyöstä.

Minun missio on, että jokainen synnyttäjä saa astella synnytyssaliin hyvin valmistautuneena ja levollisin mielin.

MITÄ MINÄ TARJOAN?

Saimme paljon tietoa ja varmuutta tulevaa synnytystä varten.

Tuli sellainen olo, että valmennuksen jälkeen tietää miten asiat etenevät synnytyksessä ja mihin kannattaa varautua. Käytännön harjoitukset tuntuivat toimivilta ja niitä oli sopivan montaa eri vaihtoehtoa. Anu oli valmentaja ammattitaitoinen, omistautunut, kuunteleva ja lempeä.  Lisäksi itsellä oli toiveena saada mahdollisimman kattavaa tietoa lääkkeettömästä synnytyksestä, jota varten kurssilta sai paljon hyviä vinkkejä.

Emilia

“Parasta oli erilaiset käytännön harjoitukset (kivunlievityskeinoista ja asennoista).

Valmentajana Anu oli selkeä ja informatiivinen sekä yleisön huomioon ottava. Saimme paljon oppia ja myös mies on tällä kertaa hyvin motivoitunut synnytyksen suhteen, koska sai kurssilta käytännön vinkkejä moneen eri tilanteeseen.”

Sara & Taneli

Anun avulla pääsin raskausaikana yli synnytyspelostani, ja aloin jopa odottaa innolla synnytystä!

Helposti ajattelee, että itse synnytys mittaa lapsen tai lasten saapumisen onnistumista, ja tärkeä osahan se onkin. Mutta raskausaika ja toiveikkuus odotusaikana on myös tärkeä osa synnytyskokemusta, vaikka asiat eivät välttämättä lopulta menisikään niin kuin suunnitteli.”

Kaksossynnyttäjä

Victoria Vitman Visuals

Moikka, mä oon Victoria

Odotuskuvat otan minä, Victoria Vitman, vuosia työskennellyt vauva- ja perhekuvaaja. Kuvaan vastasyntyneiden perheitä heidän oman kodin lämmössä rennolla ja ammattimaisella otteella. Mun palveluihin kuuluu myös odotusajankuvaus ja perhekuvaus. Talletan tuoreiden perheiden muistot luonnollisten ja ajattomien kuvien muodossa.

Palvelu perustuu helppouteen ja vaivattomuuteen, sillä tulen itse paikan päälle ja minulla on kaikki tarvittava rekvisiitta mukana. Kaikki mitä sinun täytyy tehdä, on nauttia kuvaushetkestä.

MITÄ MINÄ TARJOAN?

{

"Siis mä en kestä miten upeita kuvia.

KIITOS miljoonasti! Olen sua monelle kehunut miten upeasti osasit käsitellä vauvaa ja kuinka rauhallinen ja kärsivällinen olit kuvaustilanteessa. Ja se että meidän ei tarvinnut lähteä pienen vauvan kanssa mihinkään oli iso plussa. Meille jäi niin hyvä fiilis. Kiitos!”

NIMETÖN PALAUTE

“Kiitos vielä sinulle upeista raskaus- että vauvakuvista!

Haluan vielä erityisesti kiittää newborb-kuvauksen tunnelmasta. Sait tehtyä niin ihanan rennon ja kiireettömän fiiliksen tuoreille vanhemmille, että ei ehtinyt yhtään stressata ja jännittää kuinka vauvan kanssa sujuu kun muutenkin kaikki uutta. Plus kuinka osasit pienin sanoin, eilein ja omin kokemuksin tsempata sekä rohkaista meitä vanhempia jutustelun ja kuvailujen lomassa. Olet kyllä juuri oikeassa ammatissa!”

NIMETÖN PALAUTE

"Saimme konkreettisia neuvoja synnytykseen valmistautumiseen.

Toisen raskauden kohdalla oli jo ensimmäisen synnytyksen kokemus takana ja tarkemmat toiveet tulevaa synnytystä ajatellen. Anun kanssa puimme ne läpi ja saimme konkreettisia neuvoja synnytykseen valmistautumiseen, jotta voisimme varmistaa parhaat edellytykset toiveidemme toteutumiselle. Vaikka synnytyksen kulkua ei voi ikinä täysin ennakoida, se toi silti varmuutta, että nyt on ainakin kaikki työkalut käytössä ja tiedämme, mitä tehdä.”

MARJA (UUDELLEENSYNNYTTÄJÄ)

PÄÄSETTE HARJOITTELEMAAN TÄRKEITÄ TAITOJA SYNNYTYKSEEN KOKENEEN DOULAN OHJAAMANA – JA IKUISTAMAAN RASKAUDEN JA ODOTUSAJAN TUNTEET VALOKUVIIN.

MIETITYTTÄÄKÖ SINUA…?

Yleisimmin kysytyt kysymykset

Osallistun neuvolan perhevalmennukseen. Mitä eroa sillä on tähän valmennukseen?

Neuvolan perhevalmennuksessa ehditään käymään vain murto-osa synnytyksestä läpi, eikä useinkaan niissä pääse harjoittelemaan oman kumppanin kanssa lainkaan (etenkin, jos valmennus on etänä). Tässä valmennuksessa pääsette tosiaankin harjoittelemaan, sillä olen tehnyt teille “rastiradan”, jolla kierrätte ja saatte minulta henkilökohtaista ohjausta valmennuspäivän aikana.

Tarvitsenko synnytysvalmennusta? Riittääkö, että luen kirjoja ja kuuntelen podcasteja?

Sekin on tosi tärkeää valmistautumista, mutta sanoisin, että on myös tosi tärkeää päästä harjoittelemaan kivunlievityskeinoja, rentoutumista, hengitystä ja asentoja ihan konkreettisesti. Näin ne muistuvat mieleen myös synnytyksessä paljon paremmin kuin, jos olet vain lukenut teoriatietoa.

 

Onko valmennuksesta hyötyä, jos haluan joka tapauksessa epiduraalipuudutuksen?

Kyllä, ehdottomasti! Synnytyskipua voi ja kannattaa lievittää monin lääkkeettömin keinoin ennen epiduraalin ottamista – ja myös epiduraalin aikana lääkkeettömistä keinoista voi olla paljon hyötyä. Valmennuksessa opit, miten voit epiduraalin jälkeen levätä ja millä asennoilla ja liikkeillä voit auttaa vauvan matkaa lantiossa, vaikka olisit makuuasennossa.

Millaisista synnytyksistä sinulla on doulana kokemusta?

Doulana minulla on kokemusta doulana hyvin erilaisista synnytyksistä, kuten lääkkeettömät synnytykset, epiduraali, sektion jälkeinen alatiesynnytys (VBAC), käynnistetty synnytys, vesisynnytys, hypnosynnytys, ennenaikainen synnytys, kaksoset, kiireellinen sektio, suunniteltu sektio, IVF-hoidot, hepatogestoosi, pre-eklampsia, raskausdiabetes (ruokavaliohoitoinen, metformiini, insuliini), synnytyspelko, virhetarjonnan korjaaminen Spinning Babiesin avulla synnytyksen aikana – ja paljon muuta!

Voinko maksaa osamaksulla? Milloin maksun pitää viimeistään olla suoritettu?

Synnytysvalmennuksen voi maksaa halutessasi jopa 3 erässä. Ensimmäinen erä tulee maksuun 14 vrk kuluessa ilmoittautumisesta. Viimeisen erän tulisi olla maksettu viimeistään viikkoa ennen valmennuspäivää. Jos tarvitset pidennettyä maksuaikataulua, kysy vain, niin löydämme yhdessä sinulle parhaiten sopivan ratkaisun.

Millä raskausviikolla olisi hyvä osallistua?

Suosittelemme osallistumaan h30 jälkeen, jolloin synnytys alkaa jo pyöriä mielessä, mutta sinulla on vielä hyvin aikaa valmistautua. Tällöin raskausvatsa alkaa jo kivasti näkyä, ja saatte nämä hetket ikuistettua kuviin.

En osaa olla valokuvissa. Mitä teen?

Sinun ei tarvitse osata yhtään mitään. Valokuvaajana pyrin aina siihen, että kuvaustilanne on sinulle rento ja mukava. Kerron aina läpi kuvauksen, mitä tapahtuu seuraavaksi, missä asennossa kuvataan ja minne sinun pitää katsoa. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin pysähtyä hetkeen ja fiilistellä kuvausta.

Minulla ei ole mitään kivoja vaatteita. Onko sinulla lainavaatteita?

Hygieniasyistä lainavaatteet eivät ole käytettävissä. Saat kuitenkin ennen tapahtumaa kattavat ohjeet, miten valitset itsellesi sopivat vaatteet kuvaukseen.

Montako valokuvaa hinta sisältää? Miten ne toimitetaan?

Kuvien toimitusaika 2-4 viikkoa. Saat sähköpostiisi linkin nettigalleriaan ja ohjeet, miten valitset sinulle mieluisat kuvat. Tapahtuman ja kuvauksen hintaan sisältyy 2 vapaavalintaista kuvatiedostoa.

ILMOITTAUDU MUKAAN NYT

Paikkoja on rajoitetusti.

INVESTOINTI

Valitse sopiva vaihtoehto ja varaa paikkasi

3 erää

Kolme erää a’ 76,30 €,
sis. ALV 24 %
(yht. 229 €)

Maksa kerralla

229 €
sis. ALV 24 %

2 erää

Kaksi erää a’ 114,50 €,
sis. ALV 24 %
(yht. 229 €)

SYNNYTYSVALMENNUSTA JA ODOTUSKUVIA

Toivottavasti tapaamme!

Luna Maman Anu & Victoria Vitman

Kuvat: Victoria Vitman

Made by RichardRico © 2023