LUNA MAMA

Tukenasi synnytyksessä | Rovaniemi ja koko Lappi

DOULA

SYNNYTYS VOI PELOTTAA JA JÄNNITTÄÄ SINUA.

Tiedän, että sinusta voi ehkä tuntua tälle…

HALUAT KÄYDÄ SYNNYTYSPELKOJA LÄPI

Synnytys voi jännittää ja pelottaa. Haluat käydä kokeneen doulan tuella toiveitasi ja asioita, jotka herättävät pelkoa tai jännitystä. 

HALUAT DOULAN SYNNYTYSTIIMIISI

Haluat tietää, että synnytyksessä on mukana tuttu, turvallinen ja osaava doula, joka on läsnä vain sinua ja kumppaniasi varten. Kätilöt vaihtuvat työvuorojen mukaisesti, mutta doulan tuki jatkuu koko synnytyksen läpi – kesti synnytys miten pitkään tahansa.

KUMPPANILLA KEINOT JA TYÖKALUT

Haluaisit, että kumppanisi osaisi erilaisia tapoja olla apunasi supistusten aikana, mikä antaisi hänellekin itsevarmuutta täysin uudessa tilanteessa.

AIEMPI TRAUMAATTINEN SYNNYTYS

Edellinen synnytyksesi on mahdollisesti ollut kivulias tai traumaattinen, ja haluat tällä kertaa erilaisen synnytyksen. Tämän vuoksi etsit nyt enemmän tukea valmistautumiseen ja pelkojen työstämiseen.

OLISI IHANA OLLA TUKENASI

Oletko valmis ottamaan seuraavan askeleen kohti hyvää synnytyskokemusta?

TÄTÄ VOISIN DOULANA TARJOTA SINULLE

Kuvittele, miltä tuntuisi, jos…

LUOTETTAVA TUKI RASKAUSAIKANA

Voit kysyä ihan mitä vain. “Tyhmiä” kysymyksiä ei ole olemassa. Monesti jo se, että joku kuuntelee, helpottaa huolia ja ahdistusta.

SINÄ ITSEVARMANA JA LUOTTAVAISENA

Autan sinua luomaan itsevarmuutta ja luottamusta omaan kehoosi odotusaikana erilaisten harjoitusten avulla.

VALMISTAUTUMINEN YHDESSÄ

Raskausajan tapaamisissa valmistaudumme yhdessä synnytykseen. Autan sinua käsittelemään mahdollista synnytyspelkoa – ja voit kokea, mitä on odottaa synnytystä luottavaisena – ja ehkä jopa innolla. Ohjaan sinulle myös Spnning Babies -harjoituksia, jotka voivat helpottaa monia raskausajan vaivoja sekä helpottaa myös synnytystä.

TUKI SYNNYTYKSESSÄ

Olen tukenasi koko synnytyksen ajan. Suojelen synnytyskuplaasi ja huolehdin, että hoitohenkilökunta kuulee toiveesi. Tarjoan lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja ja jos epäillään vauvan virhetarjontaa tai synnytys hidastuu, ohjaan sinulle Spinning Babies -liikkeitä.

KUMPPANILLE TYÖKALUJA

Kumppani / tukihenkilö voi välillä olla vähän “pihalla” siitä, miten sinua voisi tukea. Annan hänelle keinoja olla entistä paremmin sinun tukenasi.

KANNATTELU SYNNYTYKSEN JÄLKEEN

Tulen kotikäynnille, ja saat minulta tukea niin imetykseen, vauvan hoitoon kuin synnytyksestä palautumiseen. Pääset käsittelemään synnytystä kanssani.

TEHDÄÄN SUN UNELMIEN SYNNYTYKSESTÄ TOTTA

Jos tämä kuulostaa ihanalle, olet tullut oikeaan paikkaan.

MITÄ VOIT ODOTTAA…

N

Luotettava kumppanuus

Olen teidän tukena sopimuksen teosta siihen saakka, kunnes vauva täyttää noin 2kk (ja sen jälkeenkin ilahdun aina kuulessani teidän kuulumisia!).

N

Selkeä etenemissuunnitelma

Kerron teille, miten työskentelymme etenee – ja suunnitelmaa muokataan aina teidän tarpeiden mukaan.

N

Rentoutta ja levollisuutta

Teemme yhdessä erilaisia harjoitteita, joiden avulla löydät luottamusta kehoosi ja vauvaan. Uskallan luvata, että kanssani et enää pelkää synnytystä samaan tapaan.

MITÄ ET VOI ODOTTAA…

M

Kerron, mitä sinun “pitäisi” haluta

Sinä määrittelet, minkälaista synnytystä toivot. Kuuntelen herkästi sinua ja toiveitasi, ja keskustelemme raskausajan tapaamisissa, miten toivot minun tukevan sinua. Tuen aivan kaikenlaisissa synnytyksissä – juuri sinun toiveidesi mukaan.

M

Korvaan kumppanisi

En ikinä ota kumppanin roolia, vaan pidemminkin vahvistan hänen rooliaan ja annan hänelle keinoja olla entistä paremmin läsnä ja avuksi sinulle. Annan teille halutessani aina myös kahdenkeskistä aikaa, ja odotan synnytyssalin ulkopuolella, kunnes tarvitsette taas minua.

M

Teen kaiken puolestasi

Olen matkallasi oppaana ja annan sinulle tarvittavat eväät ja tuen, jota tarvitset. Muistutan sinua myös epätoivon hetkillä siitä, että sinä osaat synnyttää.

Tehdään sinun unelmiesi synnytyksestä totta

MUN OSAAMINEN PÄHKINÄNKUORESSA

Mistä tiedät, voisinko olla oikea doula sinulle?

Olen doula kaikille odottajille ja kaikenlaisiin synnytyksiin (alatiesynnytykset & sektiot). Voisin olla sinulle sopiva doula, jos…

Arvostat ammattidoulan tukea

Haluat synnytykseesi kokeneen doulan, joka on tukenasi koko synnytyksen ajan ja antaa lempeää ohjausta kivunlievityskeinoista, asennoista, hengityksestä ja rentoutumisesta.

Kokemusta monenlaisista synnytyksistä

Olen ollut doulana esimerkiksi käynnistetyissä synnytyksissä, lääkkeellisissä synnytyksissä (mm. epiduraali), lääkkeettömissä synnytyksissä, kaksossynnytyksissä, vesisynnytyksessä, ennenaikaisessa synnytyksessä, imukuppiavusteisissa synnytyksissä ja sektiosynnytyksissä.

Tuttu ja turvallinen

Haluat tuntea olosi tuetuksi ja kannatelluksi synnytyksesi aikana. Monet asiakkaani sanovat, että olen empaattinen ja että minulle on helppo jutella vaikeistakin asioista. Kuulen toiveesi ja tuen sinua juuri sellaisessa synnytyksessä kuin sinä toivot. 

Taustalla synnytyspelkoa tai aiempi huono synnytyskokemus

Sinulla on mahdollisesti aiempi kivulias tai traumaattinen synnytyskokemus ja/tai synnytyspelkoa ja etsit doulaa vierellesi, joka auttaa sinua valmistautumaan ja tulemaan toimeen näiden pelkojen kanssa.

Mielen toiminta synnytyksessä kiinnostaa sinua

Haluat oppia mindfulness- ja rentoutumistekniikoita sekä hypnosynnytysmenetelmiä, mitkä auttavat hallitsemaan stressiä ja ahdistusta sekä lievittämään kipua synnytyksessä.

Haluat, että toiveesi huomioidaan synnytyssairaalassa

Haluat, että saat keskittyä synnyttämiseen ja että doulana tuon lempeästi, mutta jämäkästi ja ammattitaidollani sinun toiveitasi esiin henkilökunnalle ja pidän puoliasi.

Toivot, että kumppaniasi ohjataan sinun tukemisessa

Huomioin aina teidät perheenä, ja raskausajan tapaamisissa kumppanisi saa tarvittavat työkalut sinun tukemiseesi, jotta myös hän tuntee itsensä hyvin valmistautuneeksi ja osaa olla tukenasi h-hetkellä. Synnytyksessä ohjaan tarpeen mukaan kumppaniasi sinun tukemisessa.

Koimme Anun läsnäolon ja yhdessä valmistautumisen synnytykseen todella arvokkaaksi.

Oloni oli hyvin helpottunut, kun Anu tuli meille kotiin auttamaan heti synnytyksen varhaisessa vaiheessa. Anu oli myös opettanut puolisolleni erilaisia tapoja olla apunani supistusten aikana. Tämä antoi puolisolleni itsevarmuutta täysin uudessa tilanteessa ja minulle synnyttäjänä turvallisemman olon. Anu oli oppaanamme täysin korvaamaton, hän neuvoi, tuki ja tsemppasi meitä molempia. Puolisoni sai keskittyä olemaan tukenani synnytyksessä, kun Anu huolehti kätilöiden kanssa kommunikoinnista ja siitä, että toiveitamme kuultiin. Anu piti myös huolen, että muistin syödä ja juoda tarpeeksi sekä muistutteli kumppaniani ja minua erilaisista oloa helpottavista tekniikoista.
Mia & Niko

Paras palvelu, jota olen koskaan ostanut.

Doulasta oli suuri apu koko synnytyksen ajan henkisenä tukijana, mahdollisuuksien ehdottelijana ja muuna tukena ylipäätään minulle sekä puolisolle. Puolisoni koki, että doulasta oli paljon apua ja että hän osasi olla paremmin läsnä doulan tuen myötä. Hän sai myös hengähdystaukoja. Ilman doulaa olisi synnytyskokemus ollut varmasti negatiivisempi! Lämmin suositus kaikille! ❤️

Ensisynnyttäjä

Synnytyskokemus olisi varmasti ollut meille paljon stressaavampi ilman Anun apua.

Pelkoni synnytystä kohtaaN vähentyi huomattavasti, sillä tiesin, että doulamme Anu on mukana synnytyksessä ja olimme saaneet tutustua häneen kotikäynneillä ennen synnytystä. Puolisoni sai käytännön neuvoja minun tukemiseeni ja me molemmat koimme, että Anun läsnäolo oli meille korvaamattoman tärkeää, sillä muuten olisimme viettäneet paljon aikaa kaksin kätilön ollessa muualla. Anun läsnäolo toi turvallisuuden tunnetta ja auttoi minua synnyttäjänä pysymään rentona.

Tuuli & Iiro

Uudelleensynnyttäjä

4

VUOTTA KOKEMUSTA DOULANA TYÖSKENTELYSTÄ

27

PERHETTÄ, JOIDEN DOULANA OLEN SAANUT KUNNIAN OLLA

623

TENS-LAITTEEN VUOKRAUSTA

2K

SEURAAJAA SÄHKÖPOSTILISTALLA, INSTAGRAMISSA JA YOUTUBESSA

PROSESSI

Miten etenemme?

Tutustutaan

Laita minulle viestiä ja kerro, milloin laskettu aikasi on sekä tilanteestasi. Jos minulla on doulakalenterissa tilaa, sovimme maksuttoman tutustumistapaamisen, jossa tutustutaan, kuulen tilanteestasi ja ajatuksista synnytyksestä. Kerron, mikä on roolini doulana sekä doulapaketeistani. Voit rauhassa jäädä miettimään, olisinko juuri teille sopiva doula (ja jos sanot, että YES!, hypätään askeleeseen 2 → ).

Valmistaudutaan synnytykseen yhdessä

Heti sopimuksen allekirjoituksesta lähtien, olen teidän tukenanne. Voit soittaa tai laittaa viestiä mistä vain sinua askarruttavasta asiasta liittyen raskauteen tai synnytykseen. Raskausajan tapaamisissa autan sinua ja kumppaniasi / tukihenkilöäsi valmistautumaan synnytykseen ja postpartum-aikaan. Tapaamisissa perehdymme juuri teitä askarruttaviin asioihin.

Lempeämpi synnytys ja postpartum

Kun mielesi, kehosi ja synnytystiimisi on valmiina, voit levollisin mielin odottaa synnytyksen käynnistymistä ja tietää, että sinulla on synnytyksessä mukana tuttu, luotettava ja kokenut doula. Ette jää yksin myöskään synnytyksen jälkeen, vaan olen edelleen teidän tukena etänä sekä kotikäynneillä.

“Synnytyskokemus olisi varmasti ollut meille paljon stressaavampi ilman Anun apua.

Sain varmuutta synnyttäjänä tulevaan synnytykseen, kun kävimme yhdessä läpi synnytyksen kulkua etukäteen. Myös pelkoni synnytystä kohtaa vähentyi huomattavasti, sillä tiesin että doulamme Anu on mukana synnytyksessä ja olimme saaneet tutustua häneen kotikäynneillä ennen synnytystä. Helpotti kun tiesimme, että synnytyksessä on mukana tuttu ja osaava henkilö, joka on läsnä meitä varten.

Synnytys ei ollut lähtökohdiltaan ongelmaton, joten saimme paljon henkistä tukea Anulta. Puolisoni sai käytännön neuvoja minun tukemiseeni ja me molemmat koimme että Anun läsnäolo oli meille korvaamattoman tärkeää, sillä muuten olisimme viettäneet paljon aikaa kaksin kätilön ollessa muualla.”

Tuuli & Iiro / uudelleensynnyttäjä

 

Paras palvelu, jota olen koskaan ostanut.

“Doulasta oli minulle hyötyä henkisessä valmistautumisessa kokonaisuudessaan. Oli ihanaa käydä synnytystä läpi, kun tiesi, että sama henkilö tulee olemaan synnytyksessä mukana. Myös konkreettiset harjoitukset auttoivat suuresti. Doulasta oli suuri apu koko synnytyksen ajan henkisenä tukijana, mahdollisuuksien ehdottelijana ja muuna tukena ylipäätään minulle sekä puolisolle. Puolisoni koki, että doulasta oli apua ja että hän osasi olla paremmin läsnä doulan tuen myötä. Hän sai myös hengähdystaukoja. Myös synnytyksen jälkeen doulasta oli iso apu. Ja varsinkin, kun meidän pienokaisella oli ongelmia imetyksen kanssa. 

Paras palvelu, jota olen koskaan ostanut. Kiitos kokonaisuudessaan palvelusta, josta oli henkistä kuin ihan konkreettistakin hyötyä! Ilman doulaa olisi synnytyskokemus ollut varmasti negatiivisempi! Lämmin suositus kaikille! ❤️”

Ensisynnyttäjä

Olemme ikuisesti kiitollisia sinulle Anu tuestasi, kun odotimme esikoistamme. Saimme kokea turvallisen ja miellyttävän synnytyskokemuksen.

Neuvolan kautta oli mahdollista saada vain etävalmennuksen synnytykseen ja vauvan hoitoon. Esikoista odottaessa se ei tuntunut riittävältä. Koimme Anun läsnäolon ja yhdessä valmistautumisen synnytykseen todella arvokkaaksi. Yhteisissä tapaamisissa kävimme läpi toiveitamme ja asioita, jotka herättivät pelkoa tai jännitystä. Synnytystapahtumaan oli levollisempi lähteä, kun siihen oli valmistautunut huolella. 

Oloni oli hyvin helpottunut, kun Anu tulikin meille kotiin auttamaan heti synnytyksen varhaisessa vaiheessa. Anu oli myös opettanut puolisolleni erilaisia tapoja olla apunani supistusten aikana. Tämä antoi puolisolleni itsevarmuutta täysin uudessa tilanteessa ja minulle synnyttäjänä turvallisemman olon. Anu oli oppaanamme täysin korvaamaton, hän neuvoi, tuki ja tsemppasi meitä molempia. Kumppanini sai keskittyä olemaan tukenani synnytyksessä, kun Anu huolehti kätilöiden kanssa kommunikoinnista ja siitä, että toiveitamme kuultiin.

Meillä oli synnytyksen jälkeen imetyshaasteita, joihin saimme paljon tukea Anulta. Kotikäynnillä oli myös hienoa käydä synnytystä läpi vaihe vaiheelta, mitä oikeastaan tapahtui ja miksi. Anu antoi myös käytännön tukea ja neuvoja esikoisen hoidossa ja vastasi kysymyksiimme ajan kanssa.

Teit kaikkesi, jotta meillä olisi hyvä olla synnytykseen valmistautuessa, sen aikana ja jälkeen. Olemme ikuisesti kiitollisia sinulle Anu tuestasi, kun odotimme esikoistamme. Saimme kokea turvallisen ja miellyttävän synnytyskokemuksen ja tunsin, että taistelit puolestani, jotta sain ääneni kuuluviin, kun en siihen itse aina pystynyt. Anu tekee työtään ammattitaidolla ja aidosti välittäen. Suosittelen Anua lämmöllä kaikille, jotka kaipaavat tukea synnytykseen ja siihen valmistautumiseen.

Mia & Niko

Anun kyky olla läsnä, kuunnella, vuorovaikuttaa ja tukea tulevan perheen tarpeita uuden äärellä oli niin ainutlaatuista.

Anu jakoi tietoa lääkkeettömistä kivunlievitysmenetelmistä (käytännön opettelua, itsenäisiä ja pariharjoituksia, TENS-laitteen kokeilu) ja kuunteli ja kyseli, millaisia odotuksia ja ennakkoluuloja meillä on synnytykseen liittyen. Anu valoi luottamusta ensisynnyttäjälle suuren tuntemattoman edessä. Hän myös kertoi mahdollisuuksista vaikuttaa synnyttämiseen, mm. asennot.

Anu oli tavoitettavissa synnytyksen käynnistyessä ennenaikaisesti ja kertoi kuinka meidän kannatti toimia. Hän saapui sairaalaan, vaikka synnytyspäivystys ei ollut vielä alkanut. Anu oli hetkessä hyvin läsnä koko synnytyksen ajan ja luki synnytyksen edistymistä sekä äidin tarpeita niin hyvin kuin tilanne mahdollisti. Anu auttoi vauvan lyhyeen ihokontaktiin äidin kanssa. Hän auttoi ja ohjeisti isää olemaan äidin tukena supistusten aikana. Anu piti tulevan perheen puolia ja muistutti vaikuttamismahdollisuuksista ja oikeuksistamme sairaalassa. Toimit tulkkina hoitohenkilökunnan suunnalta ja kerroit, miksi mitäkin päätöksiä tehtiin ja selitit niiden tarkoituksia, kun hoitohenkilökunta oli itse niin kiireinen.

Anu tuli pyynnöstämme kotikäynnille kotiutumisen jälkeen heti seuraavana päivänä, ja saimme apua imetykseen ja maidon pumppauksen tukemiseen. Hän oli meihin aktiivisesti yhteydessä, tavoitettavissa ja henkisenä tukena perheemme alkutaipaleella. Anu myös auttoi synnytyskokemuksen läpikäymisessä ja jäsentelyssä, jonka koimme erittäin tärkeäksi.

Anun kyky olla läsnä, kuunnella, vuorovaikuttaa ja tukea tulevan perheen tarpeita uuden äärellä oli niin ainutlaatuista. Hänellä on erinomaiset valmiudet ja taidot toimia doulana. Häneen pystyi luottamaan täysin ja keskustelemaan vaikeistakin asioista. Anu oli erittäin joustava ja mukautuva sekä teki “kaikesta mahdollista”.

Lämmin kiitos vielä tästä vanhemmuuteen tulemisen matkasta, sen ylä- ja alamäissä. Tunnut tekevän työtäsi suurella sydämellä ja merkityksellä – se huokuu sinusta.

Ennenaikaisen vauvan vanhemmat

MISSÄ TOIMIN DOULANA?

Lapin keskussairaala, Rovaniemi | Länsi-Pohjan keskussairaala “Länskä”, Kemi | Kätilöavusteiset kotisynnytykset Rovaniemen ja Lapin alueella

Rovaniemi, Ranua, Tervola, Tornio, Keminmaa, Simo, Posio, Kemijärvi, Salla, Pelkosenniemi, Savukoski, Sodankylä, Kittilä, Muonio, Kolari, Pello, Ylitornio, Enontekiö, Inari, Utsjoki

SUOSITUIN DOULAPAKETTI

Puolikuu -perusdoulapaketti

Puolikuu-perusdoulaus on sinulle, joka kaipaat kokonaisvaltaista tukea ja synnytykseen valmistautumista. Tapaamme kahdesti raskausaikana ja pääset valmistautumaan synnytykseen ja vauva-aikaan terveydenhoitajadoulan kanssa. 

Puolikuu -doulapaketti sisältää:

  • 2 tapaamista (2h) raskaussaikana, jossa valmistaudumme synnytykseen. Terveydenhoitajana voin myös halutessasi mm. tehdä ulkotutkimuksen vauvan asennon selvittämiseksi (ja siten sopivien Spinning Babies -harjoitusten löytämiseksi).
  • Syventävät kotitehtävät ja harjoitukset, joita pääset tekemään tapaamisten välillä
  • Etätuki puhelimitse raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen 
  • Elle Tens -vuokraus 4 viikoksi
  • 4 viikon synnytyspäivystys 24/7, alkaen h38+0 synnytykseen saakka
  • Doulan jatkuva tuki ja läsnäolo koko synnytyksen ajan
  • Kotikäynti (3h) synnytyksen jälkeen: synnytyksestä toipuminen, imetysohjaus, synnytyskeskustelu
  • Varadoula ilman lisäkustannuksia (esim. sairastumiseni vuoksi)
  • Matkakulut 25 km säteellä Rovaniemeltä, kauemmaksi matkakulut veloitetaan erikseen*

1499 €

Puolikuu -perusdoulapaketti ©

KOKONAISVALTAISEMPI TUEN TARVE

Täysikuu Premium -doulapaketti

Täysikuu -täysdoulaus on sinulle, joka haluat panostaa synnytykseen valmistautumiseen ja tarvitset kokonaisvaltaista tukea raskausaikana. Voi olla, että koet synnytyspelkoa ja haluat työstää pelkoja yhdessä kanssani odotusaikana. Pakettiin sisältyy syventäviä kotitehtäviä, joita pääsette tekemään tapaamisten välillä. Saatte myös osallistua pitämiini synnytysvalmennuksiin veloituksetta. Raskausajan tapaamisissa voimme myös valmistautua imetykseen, postpartum-aikaan ja vastasyntyneen unen tukemiseen. 

Täysikuu -täysdoulauspaketti sisältää:

  • 4 tapaamista (2h) raskaussaikana, joissa valmistaudumme synnytykseen. Käsittelemme synnytyspelkoa erilaisten menetelmien avulla. Voimme myös käydä läpi imetykseen ja postpartum-aikaan valmistautumisesta sekä vastasyntyneen unen tukemista. Terveydenhoitajana voin mm. tehdä ulkotutkimuksen vauvan asennon selvittämiseksi (ja siten sopivien Spinning Babies -harjoitusten löytämiseksi).
  • Mahdollisuus osallistua pitämiini synnytysvalmennuksiin veloituksetta (pienryhmävalmennukset & etäryhmät saatavuuden mukaan, kts. tulevat valmennukset Tapahtumat -sivulta)
  • Syventävät kotitehtävät ja harjoitukset, joita pääset tekemään tapaamisten välillä
  • Etätuki puhelimitse raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen
  • Elle Tens -vuokraus 4 viikoksi
  • 4 viikon synnytyspäivystys 24/7, alkaen h38+0 synnytykseen saakka
  • Doulan jatkuva tuki ja läsnäolo koko synnytyksen ajan
  • Kotikäynti (3h) synnytyksen jälkeen: sis. synnytyksestä toipuminen, imetysohjaus, synnytyskeskustelu, vastasyntyneen unen tukeminen
  • Varadoula ilman lisäkustannuksia (esim. sairastumiseni vuoksi)
  • Matkakulut 25 km säteellä Rovaniemeltä, kauemmaksi matkakulut veloitetaan erikseen*

Hinta: 1799 €

Täysikuu Premium -doulapaketti ©

DOULAN TUKEA ETÄNÄ

Uusikuu -etädoulapaketti

Uusikuu -etädoulaus on sinulle, joka haluat valmistautua synnytykseen ja haluat doulan tuen synnytykseesi etänä videopuhelun, viestien tai puhelun kautta.

Uusikuu -etädoulauspaketti sisältää:

 • 2 etätapaamista (3h) raskaussaikana, joissa valmistaudumme synnytykseen. 
 • Syventävät kotitehtävät ja harjoitukset, joita pääset tekemään tapaamisten välillä
 • Etätuki puhelimitse raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen
 • Elle Tens -vuokraus 4 viikoksi (sis. postitus)
 • 4 viikon synnytyspäivystys 24/7, alkaen h38 synnytykseen saakka
 • Doulan jatkuva etätuki koko synnytyksen ajan (videopuhelu, viestit, puhelu toiveesi mukaan)
 • Etätapaaminen (3h) synnytyksen jälkeen: sis. synnytyksestä toipuminen, imetysohjaus, synnytyskeskustelu, vastasyntyneen unen tukeminen

Hinta: 929 €

Uusikuu -etädoulapaketti ©

OSAMAKSU ONNISTUU AINA

Valitse sinulle sopivin doulapaketti

Puolikuu -perusdoulaus

1499 €
sis. ALV 24 %

Täysikuu Premium -doulapaketti

1799 €
sis. ALV 24 %

Uusikuu -etädoulaus

929 €
sis. ALV 24 %

{

Saimme kokea turvallisen ja miellyttävän synnytyskokemuksen ja tunsin, että taistelit puolestani, jotta sain ääneni kuuluviin, kun en siihen itse aina pystynyt. Anu tekee työtään ammattitaidolla ja aidosti välittäen.”

MIA & NIKO

MIETITYTTÄÄKÖ SINUA…?

Useimmin kysytyt kysymykset

Miten voin sopia maksuttoman tutustumistapaamisen?

Lähetä minulle yhteydenottolomakkeen kautta viestiä ja voit halutessasi jo siinä kertoa hieman tilanteestasi. Vastaan sinulle ja sovitaan tapaminen teille sopivaan hetkeen joko Rovaniemellä tai etänä Teamsin välityksellä.

Missä alueella toimit synnytysdoulana?

Toimin doulana seuraavissa synnytyssairaaloissa: 

Voit asua Lapin alueella seuraavissa kunnissa: Enontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Pelkosenniemi, Ranua, Rovaniemi, Kolari, Tornio, Pello, Posio, Muonio, Salla, Savukoski, Sodankylä, Simo, Tervola, Utsjoki, Ylitornio (doula Lappi)

Millaiset doulaopinnot sinulla on?

Olen sertifioitu doula (yhdysvaltalainen DONA International ja suomalainen Doules). Kuulun Suomen Doulat ry:hyn ja olen sitoutunut toimimaan synnytysdoulan toimenkuvan mukaisesti.

Taustaltani olen terveydenhuollon ammattilainen. Terveydenhoitajana minulla on työkokemusta niin äitiys- ja lastenneuvolasta kuin avosairaanhoidon puolelta, ja jos olen doulasi, saat tietysti myös terveydenhoitajan asiantuntijuuden käyttöösi. Voit lukea lisää taustastani ja koulutuksistani Meistä -sivulta.

Doulana ja terveydenhuollon ammattilaisena minua sitoo vaitiolovelvollisuus. Luottamuksellisuus ja turvallisuus on kaiken toimintani lähtökohta, ja toimin aina sinun toiveitasi ja valintojasi kunnioittaen. 

Mitä hyötyä minulle on doulasta?

Tutkimuksissa on todettu, että doulan tuella on merkitystä. Doulan läsnäolo lisää normaalin alatiesynnytyksen todennäköisyyttä ja lyhentää synnytyksen kestoa. Jatkuvaa tukea synnytyksessä saava synnyttäjä sai seuraavat hyödyt:⠀⠀⠀

 • 31 % vähemmän tarvitsi synteettistä oksitosiinia
 • 28% pienempi riski päätyä sektioon
 • 12% enemmän spontaanisti käynnistyneitä synnytyksiä
 • 9% vähemmän lääkkeellistä kivunlievitystä kuten epiduraalia
 • 34% pienempi todenäköisyys huonolle synnytyskokemukselle

Tutkimuksissa nämä hyödyt tulivat parhaiten esille silloin, kun tukea on mahdollisen kumppanin lisäksi antanut henkilö, joka ei ollut sairaalan työntekijä eikä synnyttäjän omasta sosiaalisesta piiristä (puoliso, äiti, sisko, ystävä), vaan oli perheen ja sairaalan ulkopuolinen tukihenkilö eli doula.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Lähde: Hodnett et al. (2013). Continuous support for women during childbirth.

Uskon, että odotusaikana tehty valmistautuminen yhdessä doulan kanssa on avain hyvään synnytyskokemukseen – tämän vuoksi kaikki tarjoamani doulapaketit sisältävät useamman raskausajan doulatapaamisen.

Mitä doula tekee synnytyksessä?

Olen synnytyksessä sinua ja kumppaniasi varten. Suomen terveydenhoitojärjestelmässä synnytyssairaalan kätilöt eivät tunne sinua tai perhettäsi, eivätkä he usein pysty olemaan läsnä synnytyssalissa koko aikaa, sillä heillä voi olla useampi synnyttäjä samaan aikaan. 

Doulana olen 100 % läsnä juuri teitä varten, koko synnytyksen keston – oli se sitten nopea muutaman tunnin synnytys tai yli 24h kestävä synnytys. Kannustan sinua, tarjoan erilaisia lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja, ohjaan kumppaniasi sinun tukemisessa ja tuen sinua tietoisten päätösten tekemisessä. Lisäksi kannattelen sinua ja kumppaniasi haastavinakin hetkinä, jolloin synnytys ei välttämättä menekään aivan suunnitelmien mukaisesti.

Tarjoan kumppanillesi keinoja tukea sinua sekä mahdollisia lepotaukoja synnytyksen aikana. Monet doula-asiakkaani ovat olleet todella tyytyväisiä juuri kumppanille antamaani tukeen, sillä kumppanit ovat siten kokeneet voineensa olla paremmin hyödyksi ja tueksi synnyttäjälle.

Viekö doula kumppanini paikan?

Tämä on tosi yleinen kysymys! Doula ei vie kumppanin paikkaa, vaan pikemminkin vahvistaa sitä. Monet kumppanit voivat häkeltyä synnytyksen intensiivisyydestä, raakuudesta ja oman rakkaan kivusta, koska he tuntevat, etteivät itse pysty helpottamaan synnyttäjän oloa. 

Doulana ohjaan aina kumppaniasi tukemaan sinua. Annan käytännön ohjausta esimerkiksi yhdessä hengittämisessä, hierontatekniikoista, lantionpainannasta, halauksesta… Lisäksi tarjoan kumppanille mahdollisia lepotaukoja synnytyksen aikana, sillä synnyttäminen voi olla pitkä prosessi.

Muistuttelen sinua juomisesta, syömisestä ja vessassa käynnistä, joten kumppanin ei tarvitse huolehtia näistä asioista, vaan hän voi täysin keskittyä olemaan läsnä sinulle. (Ja muistuttelen myös kumppaniasi syömisestä ja juomisesta, ettei hän väsähdä)

Monet doula-asiakkaani ovat olleet todella tyytyväisiä juuri kumppanille antamaani tukeen, sillä kumppanit ovat siten kokeneet voineensa olla paremmin hyödyksi ja tueksi synnyttäjälle, ja heitä ei ole jännittänyt synnytyksessä niin paljoa. Moni on maininnut siitä, että heidän parisuhde lujittui synnytyksen aikana entisestään!

Mitä, jos haluankin olla synnytyksessä kahden kumppanini kanssa?

On ihan luonnollista, että voitte haluta myös täysin kahdenkeskistä aikaa. Tällöin sanotte vain minulle, niin odottelen käytävässä / taukotilassa ja saatte ilmoittaa minulle, kun haluatte minun taas tulevan synnytyssaliin. Minua ei tarvitse arastella, vaan minulle saa kertoa toiveensa aina täysin avoimesti.

Eikö kätilön antama tuki riitä?

Kätilöillä voi olla työvuoronsa aikana hoidettavana useampi synnyttäjä. Lisäksi kätilöt vaihtuvat aina työvuorojen mukaan. Kätilöä ei myöskään pysty valitsemaan etukäteen niin, että hoitosuhde olisi aloitettu jo raskauden aikana ja hän olisi ennalta tuttu.

Doula vastaa tähän hoidon jatkuvuuden tarpeeseen: hän tutustuu teihin jo raskauden aikana ja on läsnä koko synnytyksen ajan, kunnes vauva on muutaman tunnin ikäinen. Lisäksi tapaamme myös synnytyksen jälkeen ja olen tukena niin imetyksessä kuin synnytyksestä palautumisessa. Kätilöt näkevät doulan mukanaolon yleensä positiivisena, heidän työtään tukevana asiana. Doula tuntee synnyttäjän ja perheen ennalta ja luo siten heille arvokasta tukea ja turvaa. 

Onko doulasta hyötyä, jos haluan joka tapauksessa epiduraalipuudutuksen?

Kyllä, ehdottomasti! Doulan tuki ei lopu epiduraalipuudutuksen laittamiseen, vaan puudutteen laitoin jälkeen autan ja tuen sinua esimerkiksi siinä, miten saat levättyä ja miten voit omilla asennoilla ja liikkeillä auttaa vauvan matkaa lantiossa. Joskus epiduraalin laiton jälkeen tarvitset vieläkin enemmän henkistä tukea, sillä pelko kivun yltymisestä uudelleen voi olla yllättävänkin kova ja vauvat hakeutuvat tyypillisimmin enemmän virheasentoihin. 

Millaisista synnytyksistä sinulla on kokemusta?

Minulla on kokemusta doulana hyvin erilaisista synnytyksistä, kuten esimerkiksi käynnistetyt synnytykset, epiduraali, lääkkeettömät synnytykset, sektion jälkeinen alatiesynnytys (VBAC), vesisynnytys, hypnosynnytys, ennenaikainen synnytys, kaksoset, kiireellinen sektio, suunniteltu sektio, IVF-hoidot, hepatogestoosi, pre-eklampsia, raskausdiabetes (ruokavaliohoitoinen, metformiinihoitoinen), synnytyspelko, virhetarjontojen korjaaminen Spinning Babiesin avulla synnytyksen aikana – ja paljon muuta! Jokainen synnytys opettaa minulle jotain uutta – ja sen takia tämä ammatti aivan aivan paras!

Minkälaisille perheille olet toiminut doulana?

Asiakkaiksi ovat tervetulleita kaikenlaiset perheet. Minulle ei ole väliä, toivotko epiduraalia, sektiota vai lääkkeetöntä synnytystä, vaan tuen sinua juuri sellaisessa synnytyksessä, jota sinä toivot. Olen toiminut doulana niin pariskunnille, itsellisesti odottaville, sateenkaariperheille kuin monikulttuurisille perheillekin.

Millä kielillä tarjoat doulan palveluita?

Tarjoan doulan palveluita suomeksi, englanniksi ja espanjaksi. Äidinkieleni on suomi, ja puhun englantia ja espanjaa sujuvasti, sillä ne ovat olleet mun työkieli ollessani aiemmin kehitysyhteistyöhommissa. Lisäksi espanja on ollut perheeni yhteinen kotikieli jo yli 10 vuoden ajan. Otan mieluusti asiakkaiksi perheitä, jossa toinen tai molemmat vanhemmista puhuvat näitä kieliä. Näin saat doulan tuen ja turvan omalla äidinkielelläsi, mikä on äärimmäisen tärkeää synnytyksessä.

Miten doulapakettien matkakulut muodostuvat?

Doulapaketit sisältävät matkakulut 25 km säteellä Rovaniemeltä. Tämän alueen ulkopuolelle matkustettaessa lisätään hintaan matkakulut 0,53 € / km (lähtöpaikkana Vennivaara, Rovaniemi).

Miten edetään, jos sinä olisit meille sopiva doula?

Maksuttomassa tutustumistapaamisessa (noin 60 min) tutustumme toisiimme sekä juttelemme tulevasta synnytyksestä ja toiveistanne. Kerron teille lisää roolistani doulana sekä doulapaketeistani. Tapaaminen järjestetään joko kasvokkain Rovaniemellä tai etänä Teamsin välityksellä. Tapaaminen ei velvoita mihinkään, vaan saatte tapaamisen jälkeen rauhassa kotona miettiä, voisinko olla sopiva henkilö teidän synnytystiimiinne. Haluan, että teillä on 100 % hyvä fiilis siitä, että juuri minä olisin mukana synnytyksessä.

Jos sinusta tuntuu, että sinulla on turvallinen ja luottavainen olo kanssani ja haluat minut doulaksesi, laitan varauksen doulakalenteriini ja lähetän sinulle doulasopimuksen katsottavaksi ja allekirjoitettavaksi. Doulapalveluni on käytettävissäsi heti, kun allekirjoitat sopimuksen. Vastaan kysymyksiisi, tarjoan tukea raskausaikana, autan sinua ja kumppaniasi valmistautumaan synnytykseen. Itse synnytyksessä tuen sinua synnytystoiveidesi pohjalta. Pidän sinusta huolta ja saat minulta 100 % tuen raskauden, synnytyksesi ja lapsivuodeajan aikana.

Missä doulatapaamiset järjestetään?

Doulapakettien tapaamiset pidetään kotikäynteinä (tai muussa teidän valitsemassanne paikassa) tai halutessanne jokin käynneistä voidaan pitää myös etänä.

Doulan tutustumistapaaminen järjestetään Rovaniemellä tai etäyhteyksin.

Voinko maksaa osamaksulla? Milloin maksun pitää viimeistään olla suoritettu?

Doulapaketit voi aina maksaa 2-4 erässä. Ensimmäinen erä tulee maksuun 14 vrk kuluessa sopimuksen allekirjoituksesta. Viimeisen erän tulisi olla maksettu viimeistään h37+0. Jos tarvitset pidennettyä maksuaikataulua, kysy vain, niin löydämme yhdessä sinulle parhaiten sopivan ratkaisun.

OTA ASKEL KOHTI POSITIIVISTA SYNNYTYSKOKEMUSTA

Varaa maksuton tutustumistapaaminen