LUNA MAMA

ETSITKÖ APUA LAPSESI UNIIN?

Vauvojen ja lasten uniohjaus

TIEDÄN KOKEMUKSESTA, MITEN STRESSAAVIA UNIHAASTEET VOIVAT OLLA

Sinusta ehkä tuntuu tälle…

LAPSI HERÄILEE ÖISIN

Lasket yöheräilyjen määrää, ja aamulla et edes ehkä enää muista, montako kertaa heräsit, koska kertoja oli niin monta. Ja puhumattakaan, että öisin väsyneenä kaikki tuntuu tuplasti pahemmalle.

TULEVA YÖ AHDISTAA

Illan lähestyessä alat ehkä jo stressata tulevaa yötä, nukuttamista ja jatkuvaa heräilyä.

PÄIVÄUNET EIVÄT SUJU

Voi olla, että kaipaisit pientä hengähdystaukoa päivään, mutta vauva nukkuu vain pieniä pätkiä tai vain liikkuvissa vaunuissa.

ISOMMAN LAPSEN UNISSA HAASTEITA

Olet väsynyt taaperon tai leikki-ikäisen nukutusrumbaan ja sängystä karkailuun. Saatat palauttaa hänet sänkyyn kymmeniä kertoja, etkä tiedä, miten tilanteen saisi korjattua. Tai ehkä haluaisit, että hän nukkuisi omassa sängyssänsä, mutta hän hakeutuu väliinne joka yö. Tai olit ajatellut, että yöheräily loppuisi iän myötä, mutta yöheräily vain jatkuu. Toivot muutosta tilanteeseenne.

 TERVEYDENHOITAJAN JA PEDIATRISEN UNIOHJAAJAN AMMATTITAIDOLLA

Autan teitä 0-6-vuotiaiden lasten uniongelmissa

TERVEYDENHOITAJA JA PEDIATRINEN UNIOHJAAJA

Mitä minä voin tarjota sinulle?

Tiedän, miten stressaavia unihaasteet voivat olla. Meillä on ollut kaksi huonosti nukkuvaa lasta, ja tiedän kokemuksesta, miten univaje vaikuttaa mieleen ja jaksamiseen. Kävin terveydenhuollon ammattilaisille suunnatun Pediatrinen uniohjaaja -täydennyskoulutuksen Tampereen ammattikorkeakoulussa, jotta saisimme ensin parannettua oman perheeni unia – ja nyt haluan auttaa myös teitä tekemään saman.

Olen terveydenhoitaja, pediatrinen uniohjaaja ja imetysohjaaja (WHO). Mun missioni on auttaa teitä löytämään keinot parempiin uniin – yksilöllisesti teidän perheen ehdoilla. Autan 0-6 -vuotiaiden lasten uniasioissa.

Minun unifilosofiani:

PERHE- JA VUOROVAIKUTUSKESKEISYYS

Uniohjaukseni on lempeää ja vuorovaikutuskeskeistä, eikä vauvaa tai lasta jätetä yksin itkemään. Mietimme teidän perheelle sopivat menetelmät lapsen valmiudet ja kehitysvaihe sekä vanhempien jaksaminen huomioiden.

TUTKITTUUN TIETOON PERUSTUVA

Uniohjaukseni perustuu tieteelliseen näyttöön ja tukee lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutussuhdetta.

KOKONAISVALTAISUUS JA IMETYSMYÖNTEISYYYS

Perheenne tilannetta tarkastellaan kokonaisvaltaisesti ja ratkaisut räätälöidään yksilöllisesti juuri teidän perheelle sopiviksi. Uniasioissa ei ole yleispäteviä “one-size-fits-all” -ratkaisuja, jotka sopisivat jokaiselle perheelle, vaan jokaisen perheen tilannetta, lapsen olemassa olevia valmiuksia ja kehitysvaihetta tulee arvioida aina yksilöllisesti ja lähteä sitä kautta etsimään ratkaisuja. Imetysohjaana huomioin myös imetykseen liityvät asiat ja toiveenne – uniratkaisuja ei tehdä imetyksen kustannuksella.

ILMAN UNIKOULUJA

En suosittele unikouluja ikinä ensimmäisenä keinona, vaan aloitamme aina ensin muilla keinoin. Kartoitamme perheen kokonaistilanteen, unirutiinit, päivärytmin ja vauvan tai lapsen valmiudet. Kun pohja on kunnossa, unikouluille on todella harvoin edes tarvetta.

{

“Kiitos vielä tosi paljon ihanasta tapaamisesta. Sinun kanssa on tosi mukava ratkoa meidän haasteita, olet täynnä ideoita, tarjoat ratkaisuja, olet superempaattinen ja joustava. Pakko jo laittaa sinulle viesti, että vauva nukkui tänään ekaa kertaa omassa sängyssään päikkäreitä.”

ESIKOISEN VANHEMMAT

TERVEYDENHOITAJA JA PEDIATRINEN UNIOHJAAJA

Mistä tiedät, onko Luna Maman uniohjaus oikea teidän perheelle?

Autan 0-6 -vuotiaiden lasten uniongelmissa. Uniohjaus alkaa perheen päivä- ja unirytmien, nukuttamiseen liittyvien tapojen ja rutiinien sekä uniin liittyviin toiveisiin perehtymisellä. Useimmiten uniongelmien korjaamiseksi ei tarvita unikoulua, vaan merkittäviä muutoksia voidaan usein saada jo kiinnittämällä huomio päivä- ja unirytmiin sekä unenhuollollisiin asioihin.

Luna Maman uniohjaus voisi olla teidän perheelle sopiva, jos seuraavat asiat ovat teille tärkeitä.

TERVEYDENHUOLLON AMMATTILAINEN

Olen taustaltani terveydenhoitaja (AMK). Laadukkaassa, terveydenhuollon ammattilaisen toteuttamassa uniohjauksessa perehdytään  juuri teidän perheen tilanteeseen ja toiveisiin sekä vauvanne / lapsenne terveydentilaan, ravitsemukseen sekä mahdollisen imetyksen tukemiseen. Uniohjaus alkaa aina lapsen terveydentilan kartoituksella, ettei unihaasteiden taustalla ole mahdollisesti terveydellisiä seikkoja – tämän jälkeen voimme lähteä etsimään ratkaisuja unihaasteisiinne.

KOTIMAINEN KOULUTUS

Luna Maman uniohjaus perustuu Tampereen ammattikorkeakoulun järjestämään Pediatrinen uniohjaaja -täydennyskoulutukseen (terveydenhuollon ammattilaisille).

TEIDÄN PERHEEN TARPEISIIN RÄÄTÄLÖITY

Haluat, että perheenne tilannetta tarkastellaan kokonaisvaltaisesti ja ratkaisut räätälöidään yksilöllisesti juuri teidän perheelle sopiviksi.

EN JÄTÄ TEITÄ YKSIN

Itse en usko yksittäisiin unipuheluihin, vaan haluan tarjota kokonaisvaltaisen tuen koko matkalle. Tapaamisemme jälkeen jatkamme tiivistä yhteydenpitoa. Voitte kysyä  minulta ohjeita ja seurantapuhelu(i)ssa pääsemme tarvittaessa päivittämään unisuunnitelmaa yhdessä.

Haluat luotettavaa, näyttöön perustuvaa tietoa, tukea ja käytännön vinkkejä lasten unihaasteisiin.

ETÄVASTAANOTTO

Mitä uniohjaus sisältää?

Terveydenhoitajan uniohjauskäynnit toteutetaan kotikäynteinä Rovaniemen ja koko Lapin alueella sekä etävastaanottona kaikkialle Suomeen.

KEVYT UNIOHJAUS

Paketti on sinulle, jonka lapsella on jonkin verran haasteita nukkumisessa ja kaipaatte ammattilaisen tukea ja vahvistusta.

Sisältää:

  • Esitietolomake ja päivärytmitaulukon täyttäminen ennen vastaanottoa
  • 90 min kotikäynti / etävastaanotto, jossa kartoitetaan perheenne tilanne, voimavarat ja tavoitteet uniohjaukselle
  • Yksilöllinen unisuunnitelma
  • 2 viikon seuranta WhatsApp-tuella
  • Yksi seurantapuhelu (30 min)

Hinta:

229 € (kotikäynti)
199 € (etävastaanotto)

LAAJA UNIOHJAUS

Paketti on sinulle, jonka lapsella on isompia haasteita nukkumisessa ja tarvitsette tiiviimpää tukea ja kanssakulkijaa muutoksessa.

Sisältää:

  • Esitietolomake ja päivärytmitaulukon täyttäminen ennen vastaanottoa
  • 90 min kotikäynti / etävastaanotto, jossa kartoitetaan perheenne tilanne, voimavarat ja tavoitteet uniohjaukselle
  • Yksilöllinen unisuunnitelma
  • 4 viikon seuranta WhatsApp-tuella
  • Viikottainen seurantapuhelu, 30 min (yht. 4 kpl)

Hinta:

385 € (kotikäynti)
349 € (etävastaanotto)

Terveydenhoitajan uniohjauspalvelut ovat arvonlisäverottomia terveyspalveluita (AVL 34 §:ssä tarkoitettu myynti). Kun sinulla on yksityisen lääkärin laatima lähete uniohjaukseen (901D, Sairaanhoitajan antama hoito, enintään 60 minuuttia) ja sinulla on lapselle vakuutus, voit selvittää vakuutusyhtiöstäsi, korvaako se uniohjauksen kulut sinulle. 

Kotikäynnit sisältävät matkakulut 25 km säteellä Rovaniemeltä. Tämän alueen ulkopuolelle matkustettaessa lisätään hintaan matkakulut 0,53 € / km (lähtöpaikkana Vennivaara, Rovaniemi).

Maksutapa: lasku, joka lähetetään asiakkaan sähköpostiin (ei laskutuslisää).

Peruutusehdot: Varatun ajan voi peruuttaa veloituksetta viimeistään 24h ennen sovittua tapaamista. Peruutuksesta alle 24h ennen sovittua tapaamista, veloitetaan 50 % tapaamisen hinnasta. Peruuttamatta jääneestä varauksesta veloitetaan tapaamisen koko hinta.

Kevyen uniohjauspaketin päivittäminen laajempaan on mahdollista lisähinnasta +170 €.

APUA VAUVOJEN, TAAPEROIDEN JA LEIKKI-IKÄISTEN UNIPULMIIN

Haluatko tukea parempiin öihin?