LUNA MAMA

IMETYSOHJAUS KOTIKÄYNTEINÄ ROVANIEMELLÄ JA LAPIN ALUEELLA SEKÄ ETÄVASTAANOTTONA

Imetysohjaus

AUTAN MONISSA IMETYSHAASTEISSA

Voit hakeutua imetysohjaukseen, jos esimerkiksi…

IMETYS SATTUU

Voi olla, että imetys sattuu tai nännissäsi on haava. Kivun vuoksi rintakumi voi olla teillä käytössä, mutta ette ole onnistuneet pääsemään siitä eroon.

HUONO IMUOTE

Et ole varma, onko vauvan imuote kunnossa. Vauvan imuote naksuu tai irtoilee. Nännin pää voi näyttää litistyneeltä imetyksen päätteeksi. Olet alkanut epäillä, onko vauvalla kireä huuli- ja/tai kielijänne.

HALUAT TUKEA IMETYSASENNOISSA

Haluat “kädestä pitäen” opastusta, miten löytää mukavat imetysasennot kotonasi.

EPÄILET MAIDON RIITTÄVYYTTÄ

Maitomääräsi mietityttää sinua. Riittääkö maito vauvalle? Miten voisin päästä eroon pulloruokinnasta?

HALUAT PÄÄSTÄ EROON LISÄMAIDOISTA

Toiveesi on täysimettää, mutta teillä on vielä lisämaidot. Haluat apua lisämaitojen purkamisessa.

ROVANIEMI JA KOKO LAPPI

Imetysohjaus kotikäynteinä ja etävastaanottona

IMETYSOHJAAJA (WHO) JA TERVEYDENHOITAJA

Mitä minä voin tarjota sinulle?

Olen imetysohjaaja (WHO) ja terveydenhoitaja (AMK). Olen tukenut perheitä imetyksessä työssäni äitiys- ja lastenneuvolassa sekä yksityisenä imetysohjaajana. Olen kouluttautunut kireän kielijänteen arviointiin, kielijänneleikkauksen jälkeiseen hoitoon sekä vauvojen syömisen kuntouttamiseen korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Mervi Starckin sekä fysioterapeutti Hanna Vitikan opissa. 

Voin auttaa sinua:

RATKOMAAN IMETYSHAASTEITA

Autan sinua ratkaisemaan imetyshaasteita ja tarjoan käytännön apua, jotta voisit päästä haasteiden yli ja nauttia onnistuneesta imetyksestä.

TARKISTAMAAN HUULI- JA KIELIJÄNTEEN

Tarkistan imetysohjauskäynneilläni vauvan huuli- ja kielijänteet sekä mahdolliset suun ja pään alueen kireydet, jotka voivat hankaloittaa imetystä sekä ohjaan tarvittaessa korva-nenä-kurkkutautien erikoislääkärin arvioon.

HAAVAKONTROLLI KIELIJÄNNELEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Tarkistan kielijänneleikkauksen jälkeen haavan paranemisen sekä suun motoriikan ja syömisen onnistumisen. Leikkaava lääkäri antaa teille toimenpiteen jälkeen haavan hoito-ohjeet sekä lähetteen haavakontrolliin. Tarkistan haavan paranemisen, ja usein vauvat tarvitsevat kuntouttavia toimia, jotta kieli ja suu oppivat toimimaan uudella, optimaalisemmalla tavalla. Mitä vanhempi vauva on, sitä pidempi jälkihoito usein tarvitaan. Saatte kotiin selkeät kotihoito-ohjeet, joilla voitte tukea vauvan suun alueen toimintaa.

AUTTAMAAN LISÄMAITOJEN PURKAMISESSA

Autan teitä lisämaitojen purkamisessa ja imetyksen tehostamisessa. Kotikäynneillä voimme myös tarvittaessa punnita vauvan.

LÖYTÄMÄÄN IMETYSASENNOT JA IMUOTTEEN

Ohjaan sinua löytämään sinulle ja vauvalle sopivat imetysasennot sekä hyvän imuotteen, mikä auttaa sekä sinua että vauvaa saamaan mukavia imetyshetkiä.

VAHVISTAMAAN IMETYSLUOTTAMUSTASI

Imetysluottamus on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa imetyksen aloittamiseen ja sen jatkamiseen.

{

Anun kotikäynti antoi luottamusta siihen, että imetys voisi onnistua, vaikka olin käytännössä jo luovuttanut.

KAKSOSTEN ÄITI

KOTIKÄYNNIT UUDENMAAN ALUEELLA & ETÄVASTAANOTTO

Mitä imetysohjauskäyntini sisältävät?

Imetysohjauskäynnit toteutetaan joko kotikäyntinä Rovaniemen ja Lapin alueella, jolloin voimme yhdessä etsiä ratkaisuja imetyshaasteisiin kiireettömästi oman kotinne rauhassa – tai etävastaanottona soveltuvissa tapauksissa kaikkialle Suomeen.

Imetysohjauksen kotikäynnit: Rovaniemi, Ranua, Kemi, Kemijärvi, Pelkosenniemi, Sodankylä, Kittilä, Pello, Posio, Ylitornio, Tervola, Tornio.

IMETYSOHJAUKSEN ENSIKÄYNTI

  • Esitietolomakkeen täyttäminen ennen vastaanottoa
  • 90 min kotikäynti / 60 min etävastaanotto
  • Hoito-ohjeet ja jatkosuunnitelma sähköpostitse
  • Seuranta: 15 min soitto sovittuna ajankohtana ja/tai jatkokäynnin varaus

Hinta:

99 € (kotikäynti)
79 € (etävastaanotto)

IMETYSOHJAUKSEN JATKOKÄYNTI

  • 60 min vastaanotto
  • Hoito-ohjeet ja jatkosuunnitelma sähköpostitse
  • Seuranta: 15 min soitto sovittuna ajankohtana ja/tai jatkokäynnin varaus

Hinta:

89 € (kotikäynti)
69 € (etävastaanotto)

Terveydenhoitajan palvelut ovat arvonlisäverottomia terveyspalveluita (AVL 34 §:ssä tarkoitettu myynti). Kun sinulla on yksityisen lääkärin laatima lähete imetysohjaukseen (901D, Sairaanhoitajan antama hoito, enintään 60 minuuttia) ja sinulla on vauvalle vakuutus, niin todennäköisesti vakuutuksesi korvaa imetysohjauksen kulut sinulle.

Kotikäynnit sisältävät matkakulut 25 km säteellä Rovaniemeltä. Tämän alueen ulkopuolelle matkustettaessa lisätään hintaan matkakulut 0,53 € / km (lähtöpaikkana Vennivaara, Rovaniemi).

Maksutapa: lasku, joka lähetetään asiakkaan sähköpostiin (ei laskutuslisää).

Peruutusehdot: Varatun ajan voi peruuttaa veloituksetta viimeistään 24h ennen sovittua tapaamista. Peruutuksesta alle 24h ennen sovittua tapaamista, veloitetaan 50 % tapaamisen hinnasta. Peruuttamatta jääneestä varauksesta veloitetaan tapaamisen koko hinta.

Imetys alkoi Anun kotikäynnin jälkeen sujua kuin tanssi.

Oon todella iloinen ja kiitollinen, että kävit meillä silloin imetyksen alussa ja näytit asentoja ja oikeaa imukulmaa vauvalle, niillä oli pitkäkestoinen ja iso merkitys. Yhä ajattelen niitä vinkkejä imettäessä ja asentoa hakiessa.”

Kolmen lapsen äiti

“Valtava kiitos avustasi.

Näin imetysohjauspostauksesi niin halusin kanssa hehkuttaa, että ne ekojen päivien arvokkaat apusi (vauvan ensimmäinen maito ja sitten, kun kävit meillä kotona auttamassa asennoissa) kantavat pitkälle! Taapero 20kk ja imetyshetket on yhä niin ihanat, meidän salaiset aamu- ja iltakikattelut/ silittelyt/ loikoilut 😊

Tyytyväinen asiakas

“Halusin vielä laittaa viestiä ja kiittää imetysohjauksesta.

Saimme ohjauksen jälkeen parissa viikossa lopetettua lisämaidot ja neuvolassa kaikki ovat olleet ihmeissään siitä, miten täysimetys on kohdallamme saatu onnistumaan, kun lähtökohdat olivat niin haastavat.

Suuri vaikutus oli antamallasi imetysohjauksella, joka sisälsi lämmintä ja myötätuntoista kohtaamista, rohkaisua ja uskoa imetyksen onnistumiseen sekä selkeitä käytännönohjeita.❤️ Vauvamme on nyt 11 viikkoa vanha, painaa 7kg ja painoa tulee edelleen päivässä yli 50g. 😊

Perhe

Haluat luotettavaa, näyttöön perustuvaa tietoa, tukea ja käytännön vinkkejä imetyshaasteisiisi.