ASIAKASTARINAT

Aitoja tarinoita heiltä, joiden synnytysmatkalla olen ollut kanssakulkijana tavalla tai toisella. 

DOULAPALVELUT

Synnytyskokemus olisi varmasti ollut meille paljon stressaavampi ilman Anun apua.

Sain varmuutta synnyttäjänä tulevaan synnytykseen, kun kävimme yhdessä läpi synnytyksen kulkua etukäteen. Myös pelkoni synnytystä kohtaa vähentyi huomattavasti, sillä tiesin, että doulamme Anu on mukana synnytyksessä ja olimme saaneet tutustua häneen kotikäynneillä ennen synnytystä. Helpotti kun tiesimme, että synnytyksessä on mukana tuttu ja osaava henkilö, joka on läsnä meitä varten. En myöskään huolehtinut puolisoni mahdollisesta sairastumisesta /esteestä päästä mukaan synnytykseen, sillä tiesin, etten joudu missään tapauksessa synnyttämään yksin, kun Anu pääsee paikalle.

Synnytys ei ollut lähtökohdiltaan ongelmaton, joten saimme paljon henkistä tukea Anulta. Puolisoni sai käytännön neuvoja minun tukemiseeni ja me molemmat koimme, että Anun läsnäolo oli meille korvaamattoman tärkeää, sillä muuten olisimme viettäneet paljon aikaa kaksin kätilön ollessa muualla. Saimme kysyä, jos oli jotain kysyttävää ja Anun läsnäolo toi turvallisuuden tunnetta ja auttoi minua synnyttäjänä pysymään rentona. Anun ohjauksen avulla (liikehoito) vauva kääntyi pois avotarjonnasta, mikä oli synnytyksen kulun kannalta merkittävä tekijä. Kätilöllä ei olisi ollut aikaa liikehoitoon, joten ilman Anun apua vauva olisi todennäköisesti jäänyt avotarjontaan. Anu myös otti synnytyksestä kuvia meille muistoksi, jotka olisivat voinut muuten jäädä ottamatta. Anu toimi kätilön kanssa erittäin hyvin yhteistyössä.

Olit meille korvaamaton! Olemme kiitollisia ❤️”

Tuuli & Iiro, uudelleensynnyttäjä

 

 

SYNNYTYSVALMENNUS

“Tuli sellainen olo, että valmennuksen jälkeen tietää, miten asiat etenevät synnytyksessä ja mihin kannattaa varautua.

Saimme paljon tietoa ja varmuutta tulevaa synnytystä varten. Käytännön harjoitukset tuntuivat toimivilta ja niitä oli sopivan montaa eri vaihtoehtoa. Synnytysvalmennus sopi mielestäni erityisen hyvin ensisynnyttäjälle, jolloin kaipaa tukea epävarmuuden tunteisiin. Lisäksi itsellä oli toiveena saada mahdollisimman kattavaa tietoa lääkkeettömästä synnytyksestä, jota varten kurssilta sai paljon hyviä vinkkejä.

Anu on ammattitaitoinen, omistautunut, kuunteleva ja lempeä valmentajana. Ilmapiiri oli ihanan turvallinen ja kiireetön. Mukavan pieni ryhmäkoko, jolloin ohjausta sai hyvin henkilökohtaisesti.

Emilia

 

DOULAPALVELUT

“Tärkeää minulle oli saada mielenrauha sille, että minun ei tarvitse mennä synnyttämään yksin ja että mukana on henkilö, joka tietää miten toimia ja on paikalla minua varten!

Mieheni oli ulkomailla töissä, eikä voinut valmistua kunnolla synnytykseen kanssani. Minua jännitti tosi paljon tuleva, olihan kyseessä ensimmäinen synnytykseni. Oli epävarmaa, pääsisikö mieheni synnytykseen mukaan ja tieto siitä, että doula tulisi mukaan synnytykseen, rauhoitti minua todella paljon. Muutenkin asioiden läpikäyminen yhdessä doulan kanssa antoi paljon mielenrauhaa. Minulla todettiin etinen istukka ja viikosta 20 eteenpäin jännitin, nouseeko istukka vai päädytäänkö suunniteltuun sektioon. Teimme doulan kanssa suunnitelman molempiin skenaarioihin ja se, että suunnitelmat olivat valmiina auttoi henkisesti.

Mieheni ei päässyt mukaan synnytykseen, joka oli lopulta siis suunniteltu sektio. Doula mahdollisti mieheni osallistumisen synnytykseen videopuhelun välityksellä. Näin hän sai olla ensihetkissä mukana, joka merkitsi meille paljon. Doula otti myös kuvia vauvan ihan ensihetkistä. Itse en olisi pystynyt kuvia ottamaan niistä hetkistä, koska en pystynyt liikkumaan. Kuvat ovat todella merkityksellisiä ❤️
Seija

DOULAPALVELUT

“Kunpa olisi panostanut tähän palveluun jo esikoisen kohdalla, silloin olisin kaivannut tällaista tukea!

Toisen raskauden kohdalla oli jo ensimmäisen synnytyksen kokemus takana ja tarkemmat toiveet tulevaa synnytystä ajatellen. Anun kanssa puimme ne läpi ja saimme konkreettisia neuvoja synnytykseen valmistautumiseen, jotta voisimme varmistaa parhaat edellytykset toiveidemme toteutumiselle. Vaikka synnytyksen kulkua ei voi ikinä täysin ennakoida, se toi silti varmuutta, että nyt on ainakin kaikki työkalut käytössä ja tiedämme, mitä tehdä.

Sain käydä läpi juuri omat henkilökohtaiset toiveeni synnytykseen liittyen ja tukea valmistautumiseen. Ei sellaista palvelua saa neuvolasta tai synnytysvalmennuskursseilta, varsinkaan yhtä lämminhenkisen persoonan kanssa kuin sinä Anu ❤️
Synnytys eteni niin nopeasti, että vauva oli jo sylissä hetkeä ennen kuin ehdit paikalle, mutta ne muutamat viestit mitä laitoimme avautumisvaiheessa toivat silti henkistä turvaa. Ja oli ihanaa, kun tulit mukaan synnytyssairaalaan. Olimme molemmat vielä niin pöllämystyneitä nopeasta synnytyksestä, että läsnäolosi rauhoitti ja auttoi keskittymään konkreettisiin asioihin. Meillä ei myöskään olisi kuvia vauvan ensihetkistä ilman sinua!
Toisen vauvan kohdalla itselläni oli jo varma olo vauvan ja oman hyvinvoinnin huolehtimiseen liittyvistä seikoista, mutta oli silti ihanaa nähdä synnytyksen jälkeen. Kumpa olisi panostanut tähän palveluun jo esikoisen kohdalla, silloin olisin kaivannut tällaista tukea! Se jakamasi suunnitelma synnytyksen jälkeiseen aikaan on myös todella hyvä erityisesti ensisynnyttäjille.
Marja, uudelleensynnyttäjä

DOULAPALVELUT

Paras palvelu, jota olen koskaan ostanut.

Doulasta oli minulle hyötyä henkisessä valmistautumisessa kokonaisuudessaan. Oli ihanaa käydä synnytystä läpi, kun tiesi, että sama henkilö tulee olemaan synnytyksessä mukana. Myös konkreettiset harjoitukset auttoivat suuresti.
Doulasta oli suuri apu koko synnytyksen ajan henkisenä tukijana, mahdollisuuksien ehdottelijana ja muuna tukena ylipäätään minulle sekä puolisolle. Puolisoni koki, että doulasta oli paljon apua ja että hän osasi olla paremmin läsnä doulan tuen myötä. Hän sai myös hengähdystaukoja.
Kiitos kokonaisuudessaan palvelusta, josta oli henkistä kuin ihan konkreettistakin hyötyä! Ilman doulaa olisi synnytyskokemus ollut varmasti negatiivisempi! Lämmin suositus kaikille! ❤️
Ensisynnyttäjä

TENS-LAITTEEN VUOKRAUS

“Arvostan joustavaa palautusta, kun elämä vastasyntyneen kanssa on arvaamatonta.

Tens oli mahtava apu supistusten kanssa kotona, matkalla sairaalaan ja sairaalassa. Se antoi hallinnantunnetta muuten hallitsemattomaan tilanteeseen. Kovatkaan supistukset ei pelottaneet, kun tiesi että niihin pystyy vastaamaan jotenkin. Itku tuli kun Tensistä piti luopua, kun epiduraalia alettiin valmistella.

Vuokraus sujui loistavasti. Oli ihanaa, että laitteen sai hyvissä ajoin, niin ei ollut pelkoa että synnytys käynnistyisi ilman laitetta. Arvostan myös joustavaa palautusta, kun elämä vastasyntyneen kanssa on arvaamatonta.

Aino

TENS-LAITTEEN VUOKRAUS

Synnytystapahtumaan oli levollisempi lähteä, kun siihen oli valmistautunut huolella.

Tens-laite oli helppokäyttöinen ja toimi hyvin kivunlievitykseen. Näin ensisynnyttäjänä pärjäsi kotona jopa yllättävän pitkään tens-laitteen avulla.

Vuokraus oli helppoa ja sujuvaa. Plussaa siitä, että laitteen pystyi vuokraamaan viideksi viikoksi ja jo reilusti ennen laskettua aikaa. Nouto ja palautus hoitui joustavasti.

Tens-laitteen käyttöön oli hyvät ja selkeät ohjevideot, joiden perusteella laite oli helppo ottaa käyttöön tositoimissa.

Jenni

 

DOULAPALVELUT

“Anun avulla pääsin raskausaikana yli synnytyspelostani, ja aloin jopa odottaa innolla synnytystä!

Kiitos paljon tuesta tärkeän prosessin aikana. Helposti ajattelee, että itse synnytys mittaa lapsen tai lasten saapumisen onnistumista, ja tärkeä osahan se onkin. Mutta raskausaika ja toiveikkuus odotusaikana on myös tärkeä osa synytyskokemusta, vaikka asiat eivät välttämättä lopulta menisikään niin kuin suunnitteli.

Kaksossynnyttäjä

TENS-LAITTEEN VUOKRAUS

Synnytystapahtumaan oli levollisempi lähteä, kun siihen oli valmistautunut huolella.

Neuvolan kautta oli mahdollista saada vain etävalmennuksen synnytykseen ja vauvan hoitoon. Esikoista odottaessa se ei tuntunut riittävältä. Koimme Anun läsnäolon ja yhdessä valmistautumisen synnytykseen todella arvokkaaksi. Yhteisissä tapaamisissa kävimme läpi toiveitamme ja asioita, jotka herättivät pelkoa tai jännitystä.

Oloni oli hyvin helpottunut, kun Anu tulikin meille kotiin auttamaan heti synnytyksen varhaisessa vaiheessa. Anu oli myös opettanut puolisolleni erilaisia tapoja olla apunani supistusten aikana. Tämä antoi puolisolleni itsevarmuutta täysin uudessa tilanteessa ja minulle synnyttäjänä turvallisemman olon. Anu oli oppaanamme täysin korvaamaton, hän neuvoi, tuki ja tsemppasi meitä molempia.

Puolisoni sai keskittyä olemaan tukenani synnytyksessä, kun Anu huolehti kätilöiden kanssa kommunikoinnista ja siitä, että toiveitamme kuultiin. Anu piti myös huolen, että muistin syödä ja juoda tarpeeksi sekä muistutteli kumppaniani ja minua erilaisista oloa helpottavista tekniikoista.

Meillä oli synnytyksen jälkeen imetyshaasteita, joihin saimme paljon tukea Anulta. Kotikäynnillä oli myös hienoa käydä synnytystä läpi vaihe vaiheelta, mitä oikeastaan tapahtui ja miksi. Anu antoi myös käytännön tukea ja neuvoja esikoisen hoidossa ja vastasi kysymyksiimme ajan kanssa.

Olemme ikuisesti kiitollisia sinulle Anu tuestasi, kun odotimme esikoistamme. Saimme kokea turvallisen ja miellyttävän synnytyskokemuksen ja tunsin, että taistelit puolestani, jotta sain ääneni kuuluviin, kun en siihen itse aina pystynyt. Anu tekee työtään ammattitaidolla ja aidosti välittäen. Suosittelen Anua lämmöllä kaikille, jotka kaipaavat tukea synnytykseen ja siihen valmistautumiseen.

Mia & Niko

 

IMETYSOHJAUS & POSTPARTUM-KOTIKÄYNTI

“Imetys alkoi Anun kotikäynnin jälkeen sujua kuin tanssi.

Oon todella iloinen ja kiitollinen, että kävit meillä silloin imetyksen alussa ja näytit asentoja ja oikeaa imukulmaa vauvalle, niillä oli pitkäkestoinen ja iso merkitys. Yhä ajattelen niitä vinkkejä imettäessä ja asentoa hakiessa.

Kolmen lapsen äiti

IMETYSOHJAUS

Halusin vielä laittaa viestiä ja kiittää imetysohjauksesta.

Saimme imetysohjauksen jälkeen parissa viikossa lopetettua lisämaidot ja neuvolassa kaikki ovat olleet ihmeissään siitä, miten täysimetys on kohdallamme saatu onnistumaan, kun lähtökohdat olivat niin haastavat.

Suuri vaikutus oli antamallasi imetysohjauksella, joka sisälsi lämmintä ja myötätuntoista kohtaamista, rohkaisua ja uskoa imetyksen onnistumiseen sekä selkeitä käytännönohjeita.❤️ Vauvamme on nyt 11 viikkoa vanha, painaa 7kg ja painoa tulee edelleen päivässä yli 50g. 😊

Perhe

TENS-LAITTEEN VUOKRAUS

Tens-laitteen vuokraus Luna Maman ja Anun avulla sujui todella vaivattomasti.

Pääsin Tens-laitteen ansiosta synnytyskuplaan, ja käytin sitä lähes koko nopeasti edenneen synnytykseni ajan. Aivan mieletön kivunlievittäjä, jota ilman en osaa edes kuvitella synnyttäväni. 

Anun välitön, lämmin ja nopea viestintänsä ja aito odotuksessa mukana eläminen tekivät Tens-laitteen vuokraamisesta tärkeän ja positiivisen palasen synnytykseen valmistautumisessani. Vuokraaminen oli joustavaa ja erittäin helppoa. Kiitos vielä Anu!

Minna, ensisynnyttäjä

 

TENS-LAITTEEN VUOKRAUS

Synnytyksessä Tensiä käyttäessä tuli olo, että Luna Mamakin on mukana tsemppaamassa 😊.

Tens-laitteen apu oli toisessa synnytyksessäni valtava, joten oli selvää, että haluan sen tähän kolmanteenkin synnytykseen. Luna Mamalta sain laitteen vuokraukseen ja käyttöön hyvät ohjeet sekä sydämellisen asiakaspalvelun.

Sonja

 

DOULAPALVELUT

Synnytyskokemus oli positiivinen lääkkeellisestä käynnistyksestä, virhetarjonnasta ja pitkästä ponnistusvaiheesta huolimatta, ja uskomme Anun tuen olleen tärkeässä roolissa.

Anun tuki oli meille korvaamatonta loppuraskauden aikana ja synnytyksessäAnun kokemus terveydenhoitajana ja doulana näkyi hienosti siinä, kuinka hän auttoi meitä valmistautumaan loppuraskauden ja synnytyksen aikana eteen tuleviin erilaisiin tilanteisiin. Anulta saimme sekä fakta– ja tutkimustietoa että tunnepuolen tukea, joiden avulla pystyimme käsittelemään synnytykseen liittyvää jännitystä. Synnytystoivelista oli helppo tehdä käytyjen keskusteluiden pohjalta ja Anu tulkitsi hyvin toiveita synnytyksen aikana.  
 
Synnytys oli meille ensimmäinen ja synnytys käynnistettiin rv 41+5. Erityisesti Tens-laitteesta oli paljon apua käynnistyksen aikana. Synnytyksessä Anu tuki meitä hienosti ja auttoi mm. virhetarjonnassa olleen vauvamme pään saamisessa oikeaan asentoon. Hän toimi saumattomasti ja erittäin ammattimaisesti yhteistyössä kätilön kanssa.  
 
Suosittelemme lämpimästi Anua kaikille doulaa harkitseville.

Nina & Riku

DOULAPALVELUT

Anu oli lempeä ja avulias, rautainen ammattilainen, joka jatkuvasti doulana teki enemmän kuin vain minimin.

Valitsimme Anun doulaksemme, koska heti ensimmäisessä tapaamisessa hän vakuutti meidät lämmöllään, positiivisuudellaan ja ammattitaidollaan. Hänelle oli heti todella helppo puhua. Lisäksi Anulla oli kokemusta doulana toimimisesta sekä työskentelystä perheiden ja lasten kanssa neuvolan terveydenhoitajana.

Anu auttoi minua valmistautumaan synnytykseen ja suhtautumaan siihen luottavaisesti ja rohkeasti. Tapasimme kasvokkain, juttelimme Whatsappissa ja synnytyksen lähestyessä myös puhelimessa. Pystyin tuomaan esiin kaikki kysymykset, epävarmuudet ja ajatukset tulevaan synnytykseen liittyen, ja sain Anulta paljon konkreettisia työkaluja ja harjoituksia, joiden avulla niin kehoni kuin mieleni valmistautuivat tulevaan synnytykseen.

Itse synnytyksessä Anu oli upea tuki ja turva, joka myös lempeällä tavalla antoi vinkkejä siihen, miten mieheni saattoi olla minun tukenani ja osallistua synnytykseen. Koin, että Anu vaistosi ja kuunteli herkästi minun ja meidän toiveitamme eikä tuputtanut millään lailla omaa näkemystään. Sain oikealla hetkellä juuri sitä mitä silloin kaipasin: kannustusta, ohjausta kivunlievitysvaihtoehdoista, selän hierontaa, omaa tilaa.

Anu oli lempeä ja avulias, rautainen ammattilainen, joka jatkuvasti doulana teki enemmän kuin vain minimin. Synnytys oli minulle voimaannuttava ja kaunis kokemus. Anu on todellakin oikealla alalla. Voisipa jokainen saada synnytykseensä tuekseen Anun!

Uudelleensynnyttäjä