PALJON TIETOA – IHAN ILMAISEKSI

Olen tehnyt sinulle ilmaisia materiaaleja, joiden avulla voit valmistautua synnytykseen. Lue myös suosittua blogiani. Lisäksi sivulta löytyy linkkejä hyödyllisille sivuille, joissa voit jatkaa synnytykseen ja vauva-aikaan valmistautumista.

TILAA ILMAISET MATERIAALIT

Aloita matkasi seuraavien askeleiden avulla

Laadi sinun näköinen synnytystoivelista

Pohdi ja kirjoita, mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä tulevassa synnytyksessä. Voit tulostaa tästä synnytystahdon mukaasi synnytyssairaalaan.

Miniopas synnytykseen

Olen koonnut sinulle parhaat vinkit, millä voit valmistautua tulevaan synnytykseen ja pärjätä mahdollisimman pitkälle ilman lääkkeellistä kivunlievitystä.

Kumppanin muistilista synnytykseen

Kaikkea ei voi muistaa ulkoa. Tästä muistilistasta kumppanisi voi tarkistaa, mitä kivunlievityskeinoja voisi kokeilla synnytyksessä seuraavana.

Osallistu synnytysvalmennuksiini etänä tai pienryhmässä

Maksuttomat doulaillat Rovaniemellä

Me Rovaniemen doulat järjestämme maksuttomia doulailtoja, joissa keskustelemme raskauteen, synnytykseen ja postpartum-aikaan liittyvistä teemoista (vaihtuva teema joka tapaamisella). Doulailloissa pääset tapaamaan minua, doula Sintijaa ja doula Paulaa. Doulailtoihin ei ole erillistä ilmoittautumista. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

PAIKKA: MLL PERHETOIMINTAKESKUS, PIRKKAKATU 2, ROVANIEMI

Keskiviikko 5.6.2024 klo 17-19

Teema: Käynnistetty synnytys

Keskiviikko 21.8.2024 klo 17-19

Teema: Sektiosynnytys

Keskiviikko 4.9.2024 klo 17-19

Teema: Synnytyksen jälkeinen aika

Keskiviikko 4.12.2024 klo 17-19

Teema: Synnytystarinat

MUISTA MYÖS BLOGINI

Uusinta blogissa

MÄ VOISIN AUTTAA SINUA

Haluatko ottaa seuraavan askeleen kohti positiivista synnytyskokemusta?

LINKIT

Kurkkaa myös nämä sivustot

Naistalo

SYNNYTYSOSIO

Suomen yliopistosairaaloiden kehittämällä sivulla voit lukea ja katsoa videoita synnytyksestä, imetyksestä, synnytyksestä toipumisesta ja vauvan hoidosta.

Lapin hyvinvointialueen synnytykset

TIETOA LAPIN HYVINVOINTIALUEEN SYNNÄREISTÄ

Sivuilta löydät yhteystiedot sekä videon, miten löydät synnytyssairaalaan.

Omaperhe-sivut

KANSALLINEN SIVUSTO PERHEILLE

Sivuilla on tietoa lapsiperheen elämästä aina raskausajasta lapsen syntymään ja kasvuun täysi-ikäiseksi saakka. Löydät myös apua perheiden ongelmiin ja tietoa alueesi palveluista perheille.

Spinning Babies

LISÄÄ TASAPAINOA KEHOOSI JA HELPOTA SYNNYTYSTÄ

Sivuilta löytyy runsaasti tietoa ja harjoituksia, joita voit lisätä tasapainoa kehoon ja lisätä tilaa vauvalle. Sivuilta löytyy vinkkejä esimerkiksi jokaiselle raskausviikolle, päivittäisiä harjoituksia sekä ohjeet perätilan kääntämiseen.

Neuvokas perhe

PERHEARJEN HYVINVOINTIIN

Sivuilta löydät tietoa syömisestä, liikkumisesta, levosta, ruutuajasta ja vaikka lapsen kehosuhteesta. Sivustolla on myös oma osio raskaana oleville.

Mielenterveystalo

RASKAUS- JA VAUVA-AJAN MIELEN HYVINVOINNIN OMAHOITO-OHJELMA

Haluatko ymmärtää paremmin tunteita ja ajatuksia, joita raskaus, synnytys ja vauva-aika herättävät sinussa? Omahoito-ohjelmaa voi tehdä ilmaiseksi, kellonajasta riippumatta, anonyymina. 

Imetyksen tuki ry

VAPAAEHTOISTEN IMETYSTUKIÄITIEN TUKEA IMETYSHAASTEISIIN

Tutustu raskausaikana Odottajan oppaaseen, jonka avulla voit valmistautua imetykseen. Imetyshaasteiden kanssa vapaaehtoiset tukiäidit antavat vertaistukea imetyksen kaikissa vaiheissa.

Evidence Based Birth

TUTKITTUA TIETOA SYNNYTYKSESTÄ

Sivuilta löydät runsaasti tutkimustietoa synnytykseen liittyen, mm. synnytyksen käynnistyksestä, “isoista vauvoista”, synteettisestä oksitosiinista, ennenaikaisesta lapsivesien menosta ja raskausdiabeteksesta. Tekstit ovat myös podcast-muodossa. Sivusto on englanniksi.

Vauvaviittomat

VAUVAN JA LAPSEN KIELEN KEHITYKSEN TUKENA

Tukiviittomat kehittävät ja edistävät puhutun kielen kehitystä. Ne myös vahvistavat varhaista vuorovaikutusta vauvan kanssa. Tutustu eri tukiviittomiin täällä.

Toivottavasti näistä on sinulle apua!