LUNA MAMA

SYNNYTYKSEN JÄLKEISET KOTIKÄYNNIT ROVANIEMELLÄ JA MUUALLA LAPISSA

Terveydenhoitaja-doulan postpartum-kotikäynnit

TERVEYDENHOITAJAN KOTIKÄYNNIT

Voisit hyötyä terveydenhoitaja-doulan postpartum-kotikäynneistä, jos…

KAIPAAT OMAA "NEUVOLAHOITAJAA"

Voi olla, että neuvolan terveydenhoitajat vaihtuvat joka käynnillä. Kaipaat omaa “neuvolahoitajaa”, joka olisi kartalla perheenne tilanteesta ja tukisi teitä kokonaisvaltaisesti.

TEILLÄ EI OLE TUKIVERKKOJA

Monet perheet ovat nykyään kovin yksin. Tukiverkkoja ei ole tai ne ovat kaukana.

OLET VÄSYNYT JA UUPUNUT

Et ole saanut nukutuksi kunnolla, sinua ehkä ahdistaa ja tunnet olosi epävarmaksi. Kaipaat tukea ja apua ammattilaiselta.

SYNNYTYS OLI RANKKA

Joskus synnytys yllättää väkevyydellään, ja siitä toipuminen ei olekaan niin helppoa kuin oli ajatellut. Voi olla, että kaipaat, että joku kuuntelisi ja pääsisit käymään läpi synnytyskokemustasi. Haluat vinkkejä ja ohjausta synnytyksestä toipumiseen. Myös episiotomia- tai sektiohaavan paraneminen voi mietityttää, ja haluat, että ne tarkistetaan.

IMETYKSESSÄ ON HAASTEITA

Imetys vie suuren osan arjesta vastasyntyneen kanssa. Kun imetys ei suju, se vaikuttaa arkeen tosi merkittävästi.

KIIREETTÖMÄT KOTIKÄYNNIT

Oman terveydenhoitajan tuki ja ohjaus

TERVEYDENHOITAJA, IMETYSOHJAAJA (WHO) JA DOULA

Mitä minä voin tarjota sinulle?

Vauvan tuominen kotiin on yksi maailman ihanimmista tunteista, mutta monille vanhemmille se voi olla myös yksi haastavimmista. Kun sopeudut uuteen elämään vauvan kanssa, on tavallista tuntea epävarmuutta ja väsymystä. Vastuun määrä voi tuntua valtavalle.

Sinun ei tarvitse pärjätä yksin! Ajattele, että olisin sun oma terveydenhoitaja – kuin paras ystäväsi, jolla sattuu olemaan ajantasaista ja näyttöön perustuvaa tietoa synnytyksestä palautumisesta, imetyksestä ja vauvan hoidosta.

Voin auttaa sinua esimerkiksi näin:

Synnytyskokemuksen käsittelyä

Tukea imetykseen, pumppaukseen ja/tai pulloruokintaan

Tietoa ja tukea synnytyksestä toipumiseen, episiotomia- tai sektiohaavan tarkistus

Synnytyksen jälkeistä hoivaa (päähieronta, guasha-hieronta, jalkakylpy)

Kodin järjestelyä, siivousta, ruoanlaittoa

Isosisarusten hoitoa ja ulkoilua

Vauvan hoivaamista, kun käyt suihkussa tai otat päiväunet

{

Pystyin kysymään Anulta toipumiseen liittyviä kysymyksiä ja sain hyviä neuvoja kaikkeen, mikä mietitytti. Koin myös erittäin tärkeäksi sen, että saimme käydä läpi synnytyksen Anun kanssa jälkikäteen kaikessa rauhassa.

TUULI & IIRO / UUDELLEENSYNNYTTÄJÄ

KOTIKÄYNNIT UUDENMAAN ALUEELLA

Mitä synnytyksen jälkeiset kotikäyntini sisältävät?

Postpartum-käynnit toteutetaan perheen kotona ja niiden sisältö määritellään aina teidän tarpeiden mukaan. Yksi terveydenhoitajan postpartum-kotikäynti kestää 4 tuntia.

YKSITTÄINEN POSTPARTUM -KOTIKÄYNTI

  • Esitietolomakkeen täyttäminen ennen kotikäyntiä
  • 3 h kotikäynti
  • Seuranta: 15 min soitto sovittuna ajankohtana ja/tai jatkokäynnin varaus

Hinta: 240 € / 3h

(Kotitalousvähennyksen jälkeen 96 €*)

UUSIKUU -POSTPARTUM PAKETTI

  • 30 min tapaaminen etänä, jossa suunnittelemme postpartum-aikaa ja millaista tukea toivotte minulta
  • Tuen sinua ja perhettäsi toivomallasi tavalla ja autan sinua luomaan lempeää ja rauhallista postpartum-aikaa
  • 4 kotikäyntiä (a’ 3h = yhteensä 12h)
  • Etätuki puhelimitse raskaus- ja postpartum-aikana, kunnes vauvanne on noin 2 kk ikäinen

Hinta: 950 €

(Kotitalousvähennyksen jälkeen 380 €*)

* Saat vähentää kotitalousvähennyksinä 60 % työn osuudesta. Kotitalousvähennyksen maksimi on 3 500 euroa henkilöltä, ja omavastuu on 100 € kalenterivuoden aikana. Lue lisää kotitalousvähennyksestä Vero.fi:n sivuilta

Postpartum-kotikäynnit sisältävät matkakulut 25 km säteellä Rovaniemeltä. Tämän alueen ulkopuolelle matkustettaessa lisätään hintaan matkakulut 0,53 € / km (lähtöpaikkana Vennivaara, Rovaniemi).

Maksutapa: lasku, joka lähetetään asiakkaan sähköpostiin (ei laskutuslisää).

Peruutusehdot: Varatun ajan voi peruuttaa veloituksetta viimeistään 24h ennen sovittua tapaamista. Peruutuksesta alle 24h ennen sovittua tapaamista, veloitetaan 50 % tapaamisen hinnasta. Peruuttamatta jääneestä varauksesta veloitetaan tapaamisen koko hinta.

KIIREETTÖMÄT KOTIKÄYNNIT

Oma terveydenhoitaja tukenasi synnytyksen jälkeen

TERVEYDENHOITAJAN AMMATTITAITOA

Miksi valita juuri minut kotikäynnille?

Esikoisen vauva-aikana olisin niin kaivannut tämäntyyppistä kannattelua postpartum-aikana. Olisi ollut ihana, että sama, lempeä terveydenhoitaja tulisi kotiin, auttaisi imetyksessä, ohjaisi lisämaitojen purkamisessa, kuuntelisi mun synnytyskokemusta ja jolta voisi kysyä ihan mitä vaan.

Neuvolan henkilökunta vaihtui tiheään, eikä omaa terveydenhoitajaa ollut. Kaipasin tuttua neuvolan terveydenhoitajaa, jonka kanssa olisi voinut aloittaa siitä, mihin jäätiin – ilman, että alkaa aina kertoa taustaa uudelleen ja uudelleen.

Sain kokea aivan mullistavan tuen ja kannattelun kuopuksemme postpartum-aikana, kun venezuelalainen anoppini oli Suomessa 3 kk ajan vauvan syntymän jälkeen. Sain ensikuukaudet levätä ja pesiä vauvan kanssa ilman paineita ruoanlaitosta, siivouksesta ja esikoisen hoidosta.

Tämän kokemuksen jälkeen mulla vahvistui se tunne, että haluan auttaa myös muita saamaan rauhallisemman postpartum-ajan.

Ja sen vuoksi lähdin rakentamaan tätä terveydenhoitaja-doulan postpartum-pakettia.

Olen päässyt olemaan terveydenhoitajana ja doulana tukena usealle perheelle postpartum-aikana. Olen kuunnellut synnytyskertomuksia, tukenut imetyksessä, hoivannut vauvaa ja äitiä ja leikkinyt isosisarusten kanssa. Rakastan olla apuna juuri tuona hauraana, kauniina ja ainutlaatuisena aikana.

Koen, että terveydenhoitajan ammattini puolesta ja neuvolatyötä tehneenä minulla on erityistä syvyyttä synnytyksen jälkeiseen kohtaamiseen. Osaan tukea sinua niin synnytyskokemuksen käsittelyssä, imetyksessä, lisämaitojen purussa, vauvan hoidossa kuin synnytyksestä palautumisessa.

Ja ehkä ennen kaikkea, olen ihmisenä empaattinen, kuunteleva ja aidosti läsnä juuri sinulle ja sun tarpeille ❤️

Imetys alkoi Anun kotikäynnin jälkeen sujua kuin tanssi.

Oon todella iloinen ja kiitollinen, että kävit meillä silloin imetyksen alussa ja näytit asentoja ja oikeaa imukulmaa vauvalle, niillä oli pitkäkestoinen ja iso merkitys. Yhä ajattelen niitä vinkkejä imettäessä ja asentoa hakiessa.”

Kolmen lapsen äiti

“Kunpa olisi panostanut tähän palveluun jo esikoisen kohdalla.

Toisen vauvan kohdalla itselläni oli jo varma olo vauvan ja oman hyvinvoinnin huolehtimiseen liittyvistä seikoista, mutta oli silti ihanaa nähdä synnytyksen jälkeen. Kunpa olisi panostanut tähän palveluun jo esikoisen kohdalla, silloin olisin kaivannut tällaista tukea! Se jakamasi suunnitelma synnytyksen jälkeiseen aikaan on myös todella hyvä ensisynnyttäjille.
Marja / uudelleensynnyttäjä

“Sinusta oli synnytyksen jälkeisinä viikkoina iso apu.

Varsinkin, kun meidän pienokaisella oli ongelmia imetyksen kanssa. Tärkeintä oli kokonaisuudessa saatu tuki. ❤️ Paras palvelu, jota olen koskaan ostanut.

Ensisynnyttäjä

OMA TERKKARI SUN TUKENA

Tehdään sinulle ikimuistoinen ja lempeä postpartum-aika!